Cătălin Drulă (PressAlert)

Cătălin Drulă (USR), fostul ministru al Transporturilor, e de părere că toate proiectele de infrastructură vor suferi întârzieri majore. El a spus că pentru autostrada A7 Ploiești-Buzău – Focșani – Bacău – Pașcani nu s-au demarat licitațiile stabilite în program.

Mai mult, el a mai menționat faptul că „pe calea ferată e chiar mai rău decât la drumuri.” Drulă a precizat că în timpul conducerii sale, Ministerul Transporturilor avea un program bine pus la punct.

„Noi aveam o echipă care stătea pe calendare, care lua decizii. Pentru noi erau obiective și ținte pe care le urmăream în ședințe zilnice, cu pasiune”, a mai spus fostul ministru, relatează g4media.

Drulă: „Degeaba avem bani de la PNRR”

Totodată, Cătălin Drulă l-a avertizat pe actualul ministrul al Transporturilor, Sorin Grindeanu, că banii veniți de la PNRR trebuie implementați în proiectele „pe teren.” Mai mult, el a precizat că în timpul mandatului de premier al lui Grindeanu, CNAIR a făcut o absorbție de 1,5 miliarde de lei.

„Anul acesta sunt 33 de kilometri până acum și 20 de drumuri expres și mai sunt alți 40 de kilometri în care sunt 95% gata, numai să-i deschidă. Mai e un proiect la Giurgiu, o nouă intrare în țară”, a spus fostul ministru USR.

Drulă nu a ezitat să precizeze faptul că în timpul guvernării sale, Ministerul Transporturilor a avut cea mai mare absorbție de fonduri europene. În încheierea mesajului său, fostul ministru i-a urat succes lui Grindeanu în funcția de ministru. „Îi urez domnului Grindeanu să facă 7 miliarde de lei, anul viitor”, a mai spus Cătălin Drulă.

În urmă cu patru zile, fostul ministru al Transporturilor din partea USR a lansat un atac la Sorin Grindeanu. Acesta l-a acuzat că proiectarea autostrăzii Ploieşti-Comarnic-Braşov este blocată, iar de 3 luni nu se mai întâmplă nimic pe acest proiect. „Domnule Grindeanu, poate între două interviuri și trei plimbări pe şantiere, vă ocupaţi puţin şi de proiectele mari de investiţii”, i-a transmis acesta actualului ministru.

Reacția nu s-a lăsat așteptată, iar Alin Șerbănescu, consilier al ministrului Transporturilor, i-a spus lui Drulă că este „într-o campanie de promovare a propriei imagini.”

„Este foarte posibil ca marele ministru al transporturilor din toate timpurile, Catalin Drulă, să se fi grăbit să scrie public bazaconii tocmai pentru că mâine nu mai avea rost”, a spus Alin Șerbănescu.

Cătălin Drulă are noi sfaturi pentru Sorin Grindeanu

Articolul precedentFostul director adjunct al SIE: „Cîțu nu mai este o sursă de putere reală în PNL”
Articolul următorVîlceanu, despre PNRR: „Nu avem acum în plan să renegociem nimic, ci suntem hotărâţi să implementăm cât mai repede”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.