Sursa foto: Spotmedia

Papa Francisc a declarat că „operațiunea militară” de care liderul de la Kremlin vorbește nu este altceva decât un război ce seamănă moarte, unde curg „râuri de sânge și de lacrimi în Ucraina.”

Șeful Bisericii Catolice  a îndemnat la înființarea rapidă a unor „coridoare umanitare în adevăratul sens al cuvântului” pentru a salva pe cei din orașele bombardate.

De asemenea, Papa Francisc a precizat că Ucraina, ce a ajuns o țară „martirizată”, are nevoie urgentă de sprijin umanitar din partea țărilor din toată lumea.

Șeful Bisericii Catolică condamnă decizia lui Putin de a invada Ucraina

„Numărul victimelor creşte precum şi cel al persoanelor care părăsesc ţara, în special mame cu copii. Nevoia de asistenţă umanitară în această ţară martirizată creşte de la o oră la alta într-o manieră dramatică”, a spus Papa Francisc.

În timpul rugăciunii Angelus rostită de Suveranul Pontif, mii de drapele ucrainene au fluturat în rândul credincioșilor în Piața Sfântul Petru.

Acesta a reiterat importanța coridoarelor umanitare și accesul ajutoarelor în orașele afectate de bombardamente.

„Adresez un apel din toată inima pentru a fi asigurate coridoare umanitare în adevăratul sens al cuvântului şi a fi garantat şi facilitat accesul ajutoarelor în zonele asediate pentru a oferi un ajutor vital fraţilor şi surorilor noastre oprimaţi de bombe şi de frică”, a mai spus Papa Francisc.

De asemenea, Suveranul Pontif i-a transmis un mesaj lui Putin, precizând că atacurile trebuie oprite, altfel dezastrul umanitar va continua.

„Vă rog să opriţi atacurile armate şi ca negocierile să preia din nou controlul, la fel şi bunul simţ, şi să reîncepem să respectăm dreptul internaţional”, a concluzionat Papa Francisc.

Reamintim că de la începutul războiului, Papa Francisc a transmis un mesaj clar celor implicați. În urmă cu o săptămână, Sfântul Părinte a îndemnat pe toți credincioșii să se roage pentru pacea în lume, afirmând că veștile ce vin din Ucraina provoacă teamă în rândul creștinilor.

„Veștile care sosesc din Ucraina sunt îngrijorătoare. Le încredințez mijlocirii Sfintei Fecioare Maria și conștiinței liderilor politici, astfel încât să se facă toate eforturile pentru pace. Să ne rugăm în tăcere”, a spus șeful Bisericii Catolice.

Papa Francisc le mulțumește polonezilor pentru sprijinul acordat refugiaților din Ucraina

Articolul precedentBogdan Aurescu solicită sprijinul UE pentru Republica Moldova
Articolul următorCiucă: “Pastilele de iod sunt insuficiente”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.