Sursă foto: G4 Media
Sursă foto: G4 Media

Invitat la Digi 24, Nicolae Ciucă a anunţat că Guvernul a luat legătura cu firmele autohtone pentru producerea pastilelor de iod.

Prin urmare, aceste medicamente vor fi produse în regim de urgenţă.

Premierul a precizat că, în momentul de faţă, există un anumit număr de pastile de iod. Cu toate acestea, acesta este insuficient.

La nivelul Ministerului Sănătăţii s-a luat legătura cu producătorii noştri de medicamente, astfel încât în regim de urgenţă să poată să producă astfel de pastile”, a declarat premierul.

Nicolae Ciucă: “Până în acest moment nu există depăşiri ale nivelului de radiaţie”

Atât premierul, cât şi ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, au anunţat că nivelul radiaţiilor este în parametri normali. Conform ministrului Mediului, radioactivitatea este monitorizată în fiecare oră.

Monitorizarea se realizează cu 58 de aparate de măsurare, la nivel naţional.

În acest moment, se înregistrează niveluri normale de radiații.

Îngrijorările vin după ce centrala nucleară din Zaporojie, situată în sud-estul Ucrainei, a fost atacată de forțele armate ruse

Nu există nici un pericol pentru populația din România”, a afirmat ministrul Tanczos Barna.

Guvernul este în măsură să ia măsurile care se pretează pentru o astfel de situaţie, măsuri de precauţie, astfel încât să putem să venim şi să reacţionăm într-o prezumtivă situaţie de acest fel”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Franţa a trimis “produse medicale”, printre care iod, în Ucraina

Franţa a trimis în Ucraina “diverse produse medicale”, printre care iod, pentru protecţie în cazul unui accident nuclear în cursul luptelor cu armata rusă. Declaraţia a fost făcută ieri seara, de ministrul de Externe, Jean-Yves Le Drian, citat de AFP și Agerpres.

Da, am trimis diferite produse medicale”, a declarat Jean-Yves Le Drian pentru France 2, ca răspuns la o întrebare despre posibila expediere de iod în Ucraina.

Articolul precedentPapa Francisc, despre conflictul ruso-ucrainean: „Un război care seamănă moarte, distrugere și suferință”
Articolul următorGeorge Simion vrea reinstaurarea serviciului militar
Jurnalist full-time / Pesimist part-time