Sursa foto: Facebook/ president.gov.ua

Volodimir Zelenski a transmis un mesaj oficialilor de la Moscova, sâmbătă, precizând că a sosit timpul pentru negocierile legate de pace și securitate pentru Ucraina. Liderul de la Kiev a avertizat că este singura șansă a Rusiei de a „minimaliza daunele cauzate de propriile greșeli.”

„Este timpul să ne întâlnim. E timpul să discutăm. Este timpul să restabilim integritatea teritorială şi justiţia pentru Ucraina”, a declarat Zelenski, potrivit news.ro.

De asemenea, președintele Ucrainei a avertizat că în caz contrar, pierderile Rusiei vor fi atât de mari, încât va fi nevoie de multe generații ca să-și revină.

Negocierile dintre oficialii ruși și ucraineni continuă

Ieri, șeful delegației ruse a anunțat că există o „apropiere” a pozițiilor în chestiunea unui statut neutru al Ucrainei, după mai multe runde de negocieri ce au avut loc de la începutul războiului.

„Subiectul statutului de neutralitate al Ucrainei şi al neaderării acesteia la NATO este unul din punctele-cheie ale negocierilor, este punctul în care părţile şi-au apropiat poziţiile cât mai mult posibil”, a spus Vladimir Medinski.

Cu toate acestea, de cealaltă parte, consilierul prezidențial al lui Zelenski a scris pe o rețea de socializare că „declaraţiile părţii ruse sunt doar cererile lor de la început şi nimic mai mult.” Acesta a reamintit că Ucraina vrea o încetare a focului și retragerea trupelor ruse.

Pe parcursul negocierilor de pace, bombardamentele ruse asupra orașelor-cheie din Ucraina nu au încetat. Mai mult, au fost luate ca ținte numeroase infrastructuri civile.

Reamintim că în urmă cu o zi, Ucraina a pierdut accesul la Marea Azov, în timp ce soldații ruși continuă să atace Mariupol, principalul port ucrainean.

De asemenea, sâmbătă, 19 martie, în zona regiunii Luhansk din estul Ucrainei va fi deschis un coridor de evacuare, forțele ruse fiind de acord să permită locuitorilor să părăsească mai multe orașe din regiune.

Cu toate acestea, bombardamentele haotice de arilerie au continuat zilele trecute, când zeci de mii de oameni au fost evacuați.

București: protest în Piața Victoriei, împotriva războiului din Ucraina: ”Chinul lor este prezent și viu pentru noi!”

Articolul precedentBucurești: protest în Piața Victoriei, împotriva războiului din Ucraina: ”Chinul lor este prezent și viu pentru noi!”
Articolul următorCîțu: „Fără populisme și cai verzi pe pereți”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.