Cristian Diaconescu (PMP, Facebook)

Partidul Mișcarea Populară, înființat de Traian Băsescu după plecarea din PDL, este din nou „în fierbere”.

Potrivit unui comunicat de presă, luna viitoare vor fi organizate noi alegeri pentru a fi stabilită conducerea, pe surse fiind o problemă în faptul că actualul președinte al PMP, Cristian Diaconescu, nu vrea să accepte ideea unei fuziuni cu PNL.

În urmă cu niciun an, în martie 2021, Cristian Diaconescu a fost ales președinte al Partidului Mișcarea Populară, în cadrul unui Congres organizat la Sinaia. Moțiunea sa, intitulată „România respectată”, a fost votată de către 550 dintre cei 561 de delegaţi la evenimentul organizat online, cu participarea fizică a liderilor formaţiunii. Încă de atunci Diaconescu a fost totodată desemnat candidat la alegerile prezidențiale din 2024, iar poziția sa a fost clară: în perioada imediat următoare PMP nu va încheia alianțe sau fuziuni politice.

Ieri însă, PMP a anunțat că într-o lună se va decide cine va lua hotărâri la nivel de partid: „Colegiul Național al Partidului Mișcarea Populară s-a întrunit statutar astăzi, 12 ianuarie 2022, cu prezența a 46 de lideri din 69 și a hotărât convocarea Congresului PMP în data de 19 februarie 2022 pentru alegerea unei noi conduceri naționale, cu procedură de vot online”.

Că sunt discuții legate de viitorul formațiunii nu este un mister, dat fiind că anterior, după declarațiile purtătorului de cuvânt al PNL, PMP a publicat un soi de comunicat pe pagina de Facebook, arătând că „Partidul Mișcarea Populară nu recunoaște vreun rol de integrator al PNL în ceea ce privește unitatea dreptei. Partidul Mișcarea Populară, prin deciziile structurilor colective statutare, a decis conturarea unei colaborări cu PNL pe proiecte concrete, dar PNL nu dorește altceva decât desființarea PMP pentru a-și face loc în mod fraudulos pe dreapta eșicherului politic de la București”.

Ionuț Stroe afirmase că PNL și-a luat în serios „rolul de partid integrator al dreptei” și că, pe lângă o eventuală – mai mult ca sigură fuziune cu ALDE – tatonări ar exista în continuare și pentru o fuziune cu PMP, fiind „un progres evident al discuțiilor”.

Articolul precedentRafila a afirmat că vaccinul anti-Covid va trebui făcut o dată pe an
Articolul următorConflict interetnic în Giurgiu. Sute de localnici din Bolintin-Vale se plâng că sunt terorizați de etnicii romi