Cristian Diaconescu Sursa Foto: Facebook

Liderul PMP, Cristian Diaconescu a declarat, duminică, la Iași, că formațiuna sa l-a desemnat candidat la alegerile prezidențiale din 2024, relatează Agerpres. Totodată acesta a precizat că în perioada imediat următoare PMP nu va încheia alianțe sau fuziuni politice.

„Partidul mi-a făcut onorarea să-mi facă această propunere, dar să ajungem la acea perioadă. Probabil că marea majoritate a partidelor din România vor avea candidat, după câte se pare, pentru că există foarte mari diferenţe de abordare. Deci, implicit, fiecare va încerca să rămână consecvent cu mesajul pe care îl transmite. Din această perspectivă, pentru a-şi păstra credibilitatea şi legitimitatea pe piaţă, vor avea candidaţi”, a spus Cristian Diaconescu.

Mulți candidați, dar ce alianțe se vor face pentru turul doi

Potrivit lui Cristian Diaconescu vor fi foarte mulți candidați, însă adevărata luptă se va da în turul al doilea, când posibil să vedem alianțe care mai de care mai surprinzătoare. „După părerea mea, vor fi foarte mulţi candidaţi. Cine va intra în turul doi va depinde de alianţele ce se vor putea realiza. Mi se par destul de complicate aceste alianţe. Desigur, vedem peste 2-3 ani, pentru că şi într-un moment de criză serioasă, care poate reprezenta o explicaţie pentru compromisul politic, cum se întâmplă peste tot în lume, se pare că prevalează aspectele negative”, a mai precizat Diaconescu.

Diaconescu, printre primii anunțați

Cum până la alegerile prezidențiale mai este ceva vreme, iar crizele politice actuale sunt destul de dificil de preconizat cum se vor termina, încă nu putem spune cine va candida de la un partid sau altul. De altfel, Diaconescu este primul anunțat pentru cursa pentru Cotroceni, cel puțin oficial.

USR PLUS și PNL au o vară fierbinte, cu câte doi candidați care luptă pentru șefia partidului, în timp ce social democrații au anunțat că nu vor ca președintele de partid să fie automat candidatul la prezidențiale.

În acest moment, în România sunt 5 partide parlamentare: PSD, PNL, URS PLUS, UDMR, Partidul Alianța pentru Unirea Românilor,  precum și minoritățile, în timp ce Pro România lui Victor Ponta și PMP au ratat intrarea în Parlament. Ultimele două formațiuni nu au reușit să atingă pragul electoral de 5%.  

PMP are un nou președinte: Cristian Diaconescu

Articolul precedentPapa Francisc, apel de reconcilere după descoperirea șocantă din Canada
Articolul următorPrimarul Sectorului 5, viral pe rețelele de socializare