Sursa foto: G4media

Miercuri seara, în localitatea Bolintin-Vale din județul Giurgiu, peste 300 de persoane au protestat față de abuzurile și agresiunile pe care etnicii romi le comit de ani de zile, susținând că polițiștii nu fac nimic în această privință.

Protestul ar fi izbucnit după ce un tânăr rom a intrat în conflict cu un șofer de microbuz în urmă cu câteva zile. Șoferul nu a dorit să îl ia în mașină pe tânărul de etnie romă deoarece era cunoscut ca un individ cu probleme. El l-a atacat pe șofer cu o piatră, lovindu-l în cap, omul prăbușindu-se la pământ, iar ulterior a decedat. Conflictul a avut loc în seara zilei de duminică, 9 ianuarie, iar agresorul a fost arestat de către polițiști.

Unii localnici susţin că, în altercația de duminică seară au fost implicate alte două persoane, iar doar unul dintre agresori a fost arestat.

Protestatarii au mărșăluit până la sediul Primăriei

În urma izbucnirii conflictului, autoritățile au instituit „zonă specială de siguranță publică, pentru ca evenimentele să nu escaladeze.” La fața locului a ajuns și prefectul de Giurgiu, Aneta Matei, care a încercat să detensioneze situația.

Ea a menționat că protestul s-a desfășurat în mod pașnic, cerându-le protestatarilor să aibă răbdare până când instituțiile statului vor lua măsurile necesare care se impun în astfel de situații.

„Nu e niciun pericol în momentul de faţă. Sunt forţe de ordine suficiente, dar oamenii nu sunt violenţi. Oamenii sunt nemulţumiţi că sunt câteva familii de etnici romi care au venit aici şi care şi-au stabilit locuinţele aici şi nu au documentele în ordine. Domnul primar le explică acum ce demersuri au făcut şi în ce stadiu sunt acele demersuri pe care dumnealui le-a iniţiat pentru rezolvarea acestei situaţii”, a afirmat Aneta Matei, relatează g4media.ro.

De asemenea, primarul localității, Daniel Trăistaru, a transmis localnicilor că „autoritatea statului trebuie întărită.” Mai mult, el a menționat că a făcut solicitări pentru suplimentarea forțelor de ordine în zonă de multe roi, precizând că s-a adresat și fostului ministru al Afacerilor Interne Marcel Vela. Acesta i-ar fi răspuns că nu poate suplimenta echipajele de poliție în localitatea Bolintin-Vale din cauza pandemiei de coronavirus.

Și vicepremierul Sorin Grindeanu a declarat la Antena 3 că Ministerul de Interne va gestiona situația, iar vinovatul pentru crima săvârșită va plăti.

Prețurile de la gaze închid școlile. Mii de elevi din Giurgiu au reînceput orele în sistem online

Articolul precedentPMP își alege o nouă conducere națională. Discuții cu privire la fuziunea cu PNL
Articolul următorArmata rusă a început retragerea din Kazahastan
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.