Sursa foto: Prima TV

Peste 6.000 de elevi au reînceput școala în format online, după ce Primăria Giurgiu nu a reușit să plătească facturile la gaze.

Primarul Adrian Anghelescu afirmă că nu a primit banii necesari de la Guvern, iar inspectorul școlar general Veronica Adelin Sîrbu a precizat că este pentru prima dată când a trebuit luată o astfel de măsură din cauza problemelor financiare cu plata utilităților.

 „Avem cele 6 licee cu 3.906 și 10 școli gimnaziale cu 2.157 de elevi. În total, vorbim de 6.063 de elevi care învață online astăzi. Avem echipamente, internet, din acest punct de vedere totul este în regulă. Noi sperăm să se rezolve această problemă până la sfârșitul săptămânii, poate chiar mai devreme de atât”, a declarat inspectorul școlar general, relatează Edupedu.ro.

Primăria Giurgiu are nevoie de 9 milioane de lei din partea Guvernului

Mai mult, primarul Anghelescu a precizat pentru un post de televiziune că Primăria Giurgiu cere sprijinul Guvernului pentru ca elevii să se întoarcă în bănci. Edilul a declarat că are nevoie de 9 milioane de lei pentru gaze.

„Banii necesari sunt pentru cumpărarea de gaze, cu 120% pentru luna următoare. Furnizorul nostru de gaz nu ne mai dă dacă nu achităm în avans. Este catastrofal pentru primăriile care nu au agenţi economici importanţi pentru o colectare importantă de TVA. Nu se poate trece peste această iarnă decât iarăşi cu ajutor guvernamental”, a mai declarat Adrian Anghelescu.

Primarul municipiului Giurgiu a mai menționat că toate grădinițele, creșele și școlile deja primesc agent terminc după un program de 12 ore pe zi cuprins între 4 și 16.

Reamintim că astăzi, 3 ianuarie, elevii de liceu și gimnaziu, precum și cei din învățământul profesional și postliceal s-au reîntors la școală după vacanța de iarnă. Aceștia au de recuperat cele două săptămâni pe care autoritățile i-au forțat să le petreacă acasă în noiembrie, din cauza numărului mare de noi infectări cu COVID-19, sub pretextul unei „vacanțe.” Așadar prima săptămână va fi recuperată acum, în perioada 3-7 ianuarie 2022.

De asemenea, elevii din învățământul preșcolar și primar vor mai avea vacanță până pe data de 9 ianuarie 2022.

Testele de salivă pentru elevi, indisponibile în prima săptămână de şcoală

Articolul precedentAUR susține că istoria Holocaustului reprezintă o „temă minoră ridicată la rangul de materie”
Articolul următorBucurești: începe înlocuirea a 11 kilometri de țevi pentru apă caldă și căldură
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.