George Simion și Claudiu Târziu (copreședinții AUR); preluare Digi 24.

Liderii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) sunt de părere că istoria Holocaustului și educația sexuală sunt „teme minore” și reprezintă „o acțiune sistematică de subminare a calității învățământului din România.”

George Simion, cofondatorul partidului AUR i-a cerut ministrului Educației Sorin Cîmpeanu să includă Limba Română și Limba Engleză în lista disciplinelor pentru care se vor organiza concursuri naţionale (Olimpiade) în anul şcolar 2021 – 2022. El e de părere că eliminarea celor două materii din cadrul olimpiadelor școlare reprezintă o eroare.

AUR: „Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze!”

„Eliminarea acestor materii din sistemul competiţiilor şcolare naţionale se datorează ori incompetenţei, ori unei intenţii malefice de eliminare pas cu pas a identităţii naţionale ca pilon de formare a viitorilor cetăţeni ai României. Indiferent de explicaţie, cineva trebuie să plătească pentru acest pas greşit”, a declarat deputatul George Simion, relatează g4media.ro.

De asemenea, Claudiu Târziu e de părere că numele Ministerului Educației trebuie schimbat în „Ministerul Reeducării Populaţiei pentru Piaţa Globală.” Senatorul a precizat că viitori cetățeni ai țării trebuie să își cunoască identitatea și cultura națională.

„Misiunea acestui minister este să se asigure că sistemul de învăţământ din România formează viitori cetăţeni ai ţării, conştienţi de identitatea, cultura şi spiritualitatea noastră naţională”, a subliniat senatorul Claudiu Târziu.

AUR e de părere că în ultimii ani, calitatea învățământului din țara noastră „a fost subminat prin ridicarea la rang de materii a unor teme minore ( educația sexuală, istoria Holocaustului).” Ba mai mult, ei susțin că acestea pot fi „obiectul unor simple lecții în cadrul materiilor existente.”

„Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze! Adevărata educaţie este educaţia clasică, cea care formează cetăţeni conştienţi de drepturile şi responsabilităţile lor, de cultura, istoria şi originile lor”, au concluzionat reprezentanții AUR.

Reamintim că din 2023, istoria evreilor și a Holocaustului va fi predată ca disciplină separată și obligatorie în licee.

Holocaust este un termen ulitizat pentru a descrie uciderea a șase milioane de evrei, majoritatea din Europa, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial. Programul de exterminare a evreilor a fost plănuit și executat de regimul național-socialist din Germania, condus de Adolf Hitler.

A murit Aurel Vainer, fostul preşedinte al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România

Articolul precedentTestele de salivă pentru elevi, indisponibile în prima săptămână de şcoală
Articolul următorPrețurile de la gaze închid școlile. Mii de elevi din Giurgiu au reînceput orele în sistem online
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.