Sursa foto: Unsplash / Steve Nomax
Sursa foto: Unsplash / Steve Nomax

Testele de salivă întârzie, iar testarea pentru SARS-CoV-2 în școli nu se va desfășura normal nici în această săptămână.

Elevii de gimnaziu și liceu au început școala astăzi, dar există teste doar pentru prima parte a săptămânii. Aceste teste sunt rămase din achizițiile de anul trecut, precizează Europa FM.

Cu toate acestea, legea prevede că elevii trebuie să primească teste de salivă pentru două verificări pe săptămână.

Testele de salivă, absente din depozitele şcolilor

Deşi este nevoie de a doua verificare, testele continuă să lipsească atât din depozitele școlilor, cât şi din celelalte instituții implicate.

Această informație a fost confirmată inclusiv de către secretarul de stat în Ministerul Educației.

Pentru cea de-a doua testare din prima săptămână, încă așteptăm să vedem care va fi graficul de distribuție de la DSU”, a declarat, în cursul zilei de azi, Sorin Ion.

Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate a precizat, pentru Europa FM, că urmează să se semneze noi contracte cu 5 firme. Contractele au în vedere cumpărarea de urgență, în această săptămână, a încă 18,5 milioane de teste de salivă.

În cursul acestei săptămâni, şcolile ar putea fi aprovizionate cu teste de salivă

Testele ar putea ajunge în școli, cel mai devreme, în câteva zile. Dacă achiziția va fi un succes, statul abia va ajunge la 33 de milioane de teste de salivă cumpărate din cele 70 de milioane promise până la finalul anului trecut, mai arată sursa citată.

De asemenea, surse ONAC au precizat pentru Europa FM că pe piața internațională se resimte lipsa de teste pentru depistarea SARS-CoV-2 și de măști de protecție.

Articolul precedentReclamele auto din Franţa, însoţite de mesaje care încurajează mersul pe jos
Articolul următorAUR susține că istoria Holocaustului reprezintă o „temă minoră ridicată la rangul de materie”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time