Sursa foto: Medlife
Sursa foto: Medlife

Domeniul publicitar din Franța cunoaşte schimbări majore: începând cu anul 2022, autoritățile și-au propus ca reclamele auto să fie însoţite de mesaje în favoarea mersului pe jos sau pe bicicletă.

Astfel, de la 1 martie 2022, conform deciziei Ministerului Tranziţiei Ecologice, producătorii de autoturisme vor trebui să adauge în reclame unul din cele trei mesaje următoare:

“Pentru distanţele scurte, privilegiaţi mersul pe jos sau bicicleta”;

“Gândiţi-vă să folosiţi maşina în comun!”;

“Pentru deplasările cotidiene, folosiţi transportul public!”.

Ideea a apărut în 2020, ca o alternativă minimală la programul ONG-urile ecologiste. Este vorba despre interzicerea publicităţii pentru toate autoturismele, întrucât acestea reprezintă o parte importantă a emisiilor de CO2 în sectorul transporturilor, scrie France Presse, citată de Agerpres.

Publicitatea pentru vehiculele cele mai poluante, care emit peste 123 de grame de CO2/km, va fi de complet interzisă, începând din 2028

În acest mod, consumatorii vor fi pregătiţi pentru scoaterea din fabricaţie a motoarelor cu combustie internă propusă de Comisia Europeană din 2035.

Aceasta este data de la care vehiculele electrice ar urma să fie singurele autorizate la comercializare pe piaţa autoturismelor noi în UE.

Reclamele auto, obligate să afişeze toţi poluanţii atmosferici

La nivelul Uniunii Europene, reclamele auto trebuie, încă din 2001, să menţioneze consumul şi emisiile de CO2. Aceste menţiuni, înscrise de obicei cu caractere mărunte, pot fi îmbunătăţite, consideră Comisia Europeană, mai arată sursa citată.

Astfel, Direcţia generală pentru politici climatice a Comisiei Europene a propus într-un raport din luna mai ca reclamele să afişeze toţi poluanţii atmosferici, precum şi autonomia autoturismelor electrice şi costul utilizării acestora din urmă care să arate că, în pofida preţului de achiziţie mai ridicat, sunt mai rentabile decât cele cu combustie internă.

Articolul precedentÎPS Teodosie, despre Bobotează: „Este sărbătoare mare, cosmică”
Articolul următorTestele de salivă pentru elevi, indisponibile în prima săptămână de şcoală
Jurnalist full-time / Pesimist part-time