Foto: auto-bild.ro
Foto: auto-bild.ro

Poți proteja mediul prin închirierea unei mașini sau, de ce nu, a unei biciclete: Bolt a lansat serviciul de car-sharing Bolt Drive.

Bolt, platformă europeană de mobilitate, lansează serviciul de car-sharing, Bolt Drive, care permite utilizatorilor să închirieze o maşină pentru perioade scurte de timp, folosind aplicaţia Bolt, potrivit unui comunicat remis marţi AGERPRES.

În anul 2021, compania va investi 20 de milioane de euro în lansarea Bolt Drive în Europa şi va începe printr-un proiect pilot care se va desfăşura pe piaţa internă, în Estonia, se menţionează în comunicat.

Potrivit companiei, Bolt este prima platformă de mobilitate din Europa care oferă servicii de car-sharing, ride-hailing şi micromobilitate cu scutere şi biciclete electrice, toate printr-o singură aplicaţie.

Ai nevoie zilnic de mașina personală, dar vrei să protejezi mediul? Există transport alternativ

În comunicat se mai arată că utilizatorii pot închiria rapid şi convenabil o maşină prin simpla atingere a unui buton. Bolt te poate ajuta să fii mai puţin dependenţi de automobilul personal şi încurajează, astfel, utilizarea unor moduri de transport alternative pentru călătoriile pe distanţe scurte.

Markus Villig, CEO Bolt, susţine că maşinile personale sunt principala cauză a problemelor în transportul urban, arată Economica.net.

Acestea sunt responsabile pentru traficul aglomerat, emisiile de mediu şi ocuparea spaţiului oraşului. Misiunea companiei Bolt este de a ajuta oamenii să renunţe la maşinile lor personale, oferind o alternativă mai bună”, a menţionat Markus Villig.

Dacă alegi Bolt Drive, poți alege și trotinete, biciclete electrice şi ride-hailing

De asemenea, Markus Villig  a precizat că se fac eforturi pentru a proteja mediul, iar Bolt Drive acoperă acum restul situaţiilor de utilizare, fie că este vorba despre un drum până la un centru comercial mare sau o escapadă de weekend.

Utilizatorii noştri vor avea acces la o maşină în orice moment, din aceeaşi aplicaţie pe care o folosesc deja pentru trotinete, biciclete electrice şi ride-hailing”, a mai spus Markus Villig.

Gratuit, eco și fără amprente de carbon

Bolt Drive este un serviciu gratuit de partajare a maşinilor, care permite utilizatorilor să vadă, pe o hartă, cele mai apropiate vehicule de ei şi să rezerve o maşină folosind aplicaţia Bolt, mai precizează sursa citată.

De ce este important: cursele Bolt din Europa sunt 100% neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon, ca parte a Planului Verde al Bolt, un angajament pe termen lung de reducere a amprentei ecologice a companiei.

Articolul precedentContre și replici acide între Anca Dragu și Robert Cazanciuc
Articolul următorProgram de armată la Primăria Sectorului 5. Piedone și-a chemat directorii la ora 6:00, pentru „înviorarea de dimineață”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time