Contre și replici acide între Anca Dragu și Robert Cazanciuc

„Tocmai ce s-a spus de la această tribună un neadevăr despre mine”, a insistat președintele Senatului, Anca Dragu

Anca Dragu
Anca Dragu (captură)

Președintele Senatului, Anca Dragu, a afirmat în cursul zilei de ieri, că nu are nimic împotriva bicameralismului din Parlament, ba chiar susține această idee, adăugând că și-ar dori, totuși, ca numărul de parlamentari să fie, la un moment dat, redus.

Anca Dragu îl contrazice pe Robert Cazanciuc: „Tocmai ce s-a spus de la această tribună un neadevăr despre mine”

„Sunt un susţinător al ideii ca instanţa să motiveze o hotărâre judecătorească atunci când o pronunţă. Categoric fiecare cetăţean trebuie să ştie dacă a greşit de ce un judecător consideră că a încălcat legea. Dar, introducerea azi pe ordinea de zi a Cpp mă duce cu gândul la o altă iniţiativă a doamnei preşedinte Dragu de desfiinţare a Senatului şi mă gândesc că mare dreptate avea doamna Dragu, (…) pentru că, votând această lege astăzi, arătăm că Senatul este pur şi simplu inutil. Este foarte interesant cum acestei coaliţii îi plac apucăturile din alte vremuri. (…) Consiliul Legislativ, care a emis un aviz în câteva ore, (…) spune că ‘fundamentarea soluţiilor pe considerentele Curţii Constituţionale era esenţială'”, a afirmat Robert Cazanciuc, citat de stiripesurse.

Nepăsarea doare! Deșeuri depozitate ilegal pe terenul de lângă o cale ferată din Constanța

Comentariu care pare să o fi înfuriat pe Anca Dragu, cea care a susținut că afirmațiile social democratului Cazanciuc ar fi învăluite în neadevăr. „Tocmai ce s-a spus de la această tribună un neadevăr despre mine. Nu susţin unicameralismul, întotdeauna am susţinut, conform tradiţiei, bicameralismul românesc, dar, da, susţin reducerea numărului de parlamentari”, a răspuns Anca Dragu.

Reamintim că USR PLUS a marjat, în campania electorală, inclusiv pe reducerea numărului de parlamentari, teorie susținută astăzi inclusiv de președintele Senatului, Anca Dragu. Cu toate astea, cu nimic concret „la mână”, teoria rămâne teorie momentan.

În data de 28 aprilie, Anca Dragu, Alina Gorghiu, Iulia Scântei și Ioan Cupșa au inițiat o propunere legislativă de modificare a CPP.

Articolul precedentNepăsarea doare! Deșeuri depozitate ilegal pe terenul de lângă o cale ferată din Constanța
Articolul următorFii prietenos cu mediul: ”împarte” o mașină. Sau o bicicletă
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.