Nepăsarea doare! Deșeuri depozitate ilegal pe terenul de lângă o cale ferată din Constanța

Autoritățile constănțene le amintesc celor tentați să arunce gunoi că amenzile nu sunt deloc mici

Foto: Replica Online

În 2021, cetățenii încă nu realizează impactul pe care gunoiul îl poate avea asupra mediului. Situații ca cea întâmplată la Constanța vedem în fiecare zi și peste tot în țară. Pet-uri, resturi de mâncare, resturi de ambalaje, toate presărate peste natura care ar trebui să rămână intactă, afectând, de cele mai multe ori, inclusiv pânzele freatice din zonă. O situație creată de om care, la un moment dat, se întoarce împotriva lui, a celui care a aruncat.

Calea ferată din Poarta 6 (Constanța), devenită „groapă de gunoi”

Școala nu e ghenă de gunoi! Focar de infecție lângă o școală din Ferentari, înlăturat de echipa lui Piedone

Potrivit publicației locale Replica Online, terenul viran de lângă calea ferată situată în Poarta 6, din Constanța, a devenit „parc de distracții” pentru toți cei pasionați de depozitarea gunoiului la întâmplare. Cu toate că municipalitatea constănțeană a avertizat în repetate rânduri că respectivul loc nu este unul acreditat pentru depozitatea deșeurilor, unii cetățeni ignoră cu bună știință aceste avertismente și continuă să arunce la voia întâmplării fel de fel de resturi menajere și ambalaje, fără nicio considerație pentru ceilalți, ori pentru mediu.

De altfel, constănțenii s-ar fi săturat de imaginea dezolantă de pe terenul de lângă calea ferată, sesizând autoritățile de fiecare dată. În lipsa vreunui flagrant, Poliția Locală din Constanța nu a avut, însă pe cine trage la răspudere.

Autoritățile constănțene le amintesc celor tentați să arunce gunoi că amenzile nu sunt deloc mici

Astfel, orice abatere de la norme poate fi sancționată corespunzător cu amenzi cuprinse între 400 lei și 800 lei, pentru persoanele fizice și 500-1.000 lei pentru persoanele juridice care sunt suprinse că ar întreprinde astfel de acțiuni ilegale. Amenzile sunt valabile pentru orice abatere săvârșită pe spațiul public și include acțiuni ca: aruncarea mucurilor de țigară pe stradă, depozitarea de gunoaie în spații neamenajate, însă chiar și scuipatul pe stradă!

Articolul precedentSindicatul Europol vs primarul Ciucu, după criticile aduse Brigăzii Rutiere: „Jumătate dintre ei sunt la dispoziția colegilor dumneavoastră de partid”
Articolul următorContre și replici acide între Anca Dragu și Robert Cazanciuc
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.