Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teodosie a anunțat că pe 6 ianuarie, de Bobotează, sunt așteptați în Portul Tomis aproape 20.000 de credincioși. Mai mult, Arhiepiscopul Tomisului a mai precizat că sunt pregătite 150.000 de sticle cu apă sfințită.

Prelatul a declarat că sticlele pentru apa sfințită au fost etichetate încă de anul trecut.

„Boboteaza este sărbătoare mare, cosmică, plină de daruri şi având atâta apă aici la malul mării, noi pregătim Boboteaza cu mult belşug de apă care se sfinţeşte. (…) Chiar dinainte de noul an am început etichetarea acestor sticle pentru că numai să numeri până la 150.000 îţi ia mult timp, dar să mai şi lucrezi fiecare sticlă în parte”, a transmis ÎPS Teodosie, relatează news.ro.

Mii de credincioși sunt așteptați de Bobotează în Portul Tomis

ÎPS Teodosie a mai declarat că slujba va fi oficiată în Portul Tomis, la fel ca anul trecut, precizând că toate darurile care vin de Bobotează sunt darurile Duhului Sfânt.

„Important este să fie ridicate temperaturile în sufletul nostru, să ardem de credinţă, de dragostea de Dumnezeu şi să răspândim în jurul nostru căldură, armonie şi multă bucurie pentru că darurile care vin la Bobotează sunt darurile Duhului Sfânt, care ne-aduc pace, bună înţelegere, ne-aduc daruri pentru sufletele noastre”, a mai spus ÎPS Teodosie.

Mai mult, el a mai susținut că oamenii care se vor îmbulzi după apa sfințită vor da dovadă de evlavie, de „râvna să nu rămână fără apă.”

„Nu interpretaţi ca o lipsă de civilizaţie sau de altceva această îmbulzeală, ci este tocmai râvnă şi în jurul Mântuitorului se îmbulzeau oamenii şi niciodată nu a făcut ordine”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

ÎPS Teodosie speră ca anul acesta numărul credincioșilor care participă la slujba de Bobotează să fie mai mare.

„Dacă anul trecut au fost 10.000, sperăm să fie anul acesta 20.000. Dumnezeu să le ajute să vină cât mai mulţi, noi nu îi numărăm, vin ei singuri chemaţi de credinţa care îi aduce ştiind că vin să ia ceva de folos pentru tot anul, pentru întreaga lor făptură şi pentru suflet şi pentru trup”, a mai spus Arhiepiscopul Tomisului.

Reamintim că sticlele cu apa sfințită vor fi împărțite cu ajutorul jandarmilor.

ÎPS Teodosie: „Este minunat când creștinii au Sărbători libere!”

Articolul precedentDe ce iau foc spitalele? Printre cauze se află legile și HG-urile croite după regula „cârciuma-i mai importantă decât spitalul”!
Articolul următorReclamele auto din Franţa, însoţite de mesaje care încurajează mersul pe jos
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.