ÎPS Teodosie
ÎPS Teodosie

Înalt Prea Sfințitul Teodosie a transmis un mesaj tuturor românilor cu ocazia Crăciunului. Arhiepiscopul Tomisului a afirmat, pentru Antena 3, că devenim mai puternici, optimiști și dârji doar prin credință.

Mai mult, ÎPS Teodosie a spus că românii s-au putut bucura de un „Crăciun liber”, ca în vremurile bune, cu „colindători peste tot.”

„Este minunat când creștinii au Sărbători libere. Atunci pot să își exprime tot ce au în sufletul lor și pot să primească de la Dumnezeu toate darurile care sunt la Crăciun. Nu am mai avut restricții ca altă dată și au venit cu toții, foarte dezinvolți, foarte bucuroși, am avut și colindători peste tot și, într-adevăr, ne-am simțit ca în toate vremurile libere, de Crăciunul acesta”, a spus Arhiepiscopul Tomisului, relatează sursa citată.

ÎPS Teodosie: „Dacă ne rugăm, pe toate le vom trece cu bine”

În continuarea mesajului său, prelatul a mai precizat că doar credința vindecă și ne face mai puternici să trecem peste toate greutățile vieții.

„Sunt bucuros că trăim Sărbătorile într-o notă de optimism și de încredere. Cred că toți trebuie să aibă mai multă încredere și cârmuitorii să semene în sufletele oamenilor mai mult optimis și nu atâtea alarme. Aceste alarme tulbură și Sărbătorile și ținuta oamenilor. Cârmuitorii tot trebuie ca totdeauna să țină steagul sus, ca și într-un război” a transmis ÎPS Teodosie.

Cunoscut pentru declarațiile controversate legate de pandemie sau vaccinarea împotriva coronavirusului, Arhiepiscopul Tomisului a mărturisit, în urmă cu câteva zile, că boala nu este o ficțiune. Declarația sa a venit în contextul în care prelatul a anunțat prezența sa la parastasul de 40 de zile a unui tânăr ce a murit din cauza coronavirusului.

„A murit un tânăr care are parastas de 40 de zile de boala aceasta de acum pentru că boala nu este o ficţiune, este o realitate, ţin să precizez pentru că mulţi spun nu cred în boală. Nu trebuie să crezi în boală, boala vine fără să crezi în ea, nu trebuie să crezi ca să vină. Vin prietenii lui, m-am bucurat că el şi-a dorit, a avut o legătură spirituală cu mine, venea la rugăciune, s-a spovedit la mine, m-a rugat să am grijă de el, voia să aibă grijă de copii, de tineri, era foarte milos faţă de oamenii nevoiaşi”, a spus ÎPS Teodosie în „Dialogul duhovnicesc”.

ÎPS Teodosie: ”Îngrădirea dreptului la muncă este un lucru aberant”

Articolul precedentMinistrul Muncii vrea un comitet care să monitorizeze reforma sistemului public de pensii
Articolul următorRomânia, în coada Europei la vaccinarea împotriva Covid
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.