Foto: OMS
Foto: OMS

Senatorul PSD Florian Bodog, fost ministru al Sănătății în Guvernele Grindeanu și Tudose, s-a arătat nemulțumit de modul în care Ministerul Educației a înțeles să demareze testarea rapidă în școli.

Chiar dacă Educația este condusă până la urmă de un membru al PNL, partener în coaliției de guvernare, Bodog nu s-a sfiit să atragă atenția, succint, asupra faptului că, pe de o parte, testele sunt greu de asamblat și de utilizat, dar și că prețul de achiziționare este unul mult prea ridicat.

Invitat la B1 TV, Bodog a lăsat să se înțeleagă că ar fi ceva necurat la mijloc, în condițiile în care încă din weekend senatorul USR Ștefan Pălărie atrăgea atenția că în școli testele au ajuns dezasamblate și fără instrucțiuni de folosire.


Achiziția acestor teste a fost coordonată de DSU. Aceste teste au venit vrac, sunt destul de grele de utilizat. În Anglia copiii se testează singuri. Cu aceste teste e aproape imposibil, trebuie să faci un lego ca să faci un test.

Nu știu care a fost motivul. Prețul este peste prețul din piață”, a atras atenția Florian Bodog, pentru sursa citată.

Indiferent de critici, ieri ministrul Sorin Cîmpeanu a ieșit „pe sticlă” și a arătat cât de ușor este să asamblezi kitul și să faci un test de salivă, într-un filmuleț postat pe contul său de Facebook.

Mult promisele teste de salivă pentru depistarea Covid au ajuns joi în țară, iar distribuția lor către inspectoratele școlare și mai apoi în unitățile de învățământ a fost finalizată în weekend. Sau așa ar fi trebuit. Nu e totuși grabă, având în vedere că momentan copiii sunt încă în mini-vacanța de Sfântul Andrei – 1 Decembrie, astfel încât testele vor fi folosite cel mai devreme începând cu 2 decembrie.

Articolul precedentMarius Budăi ar vrea o creștere mai mare a pensiilor
Articolul următorTraseismul politic: primari din Giurgiu = PSD/PNL/PSD