Sorin Cîmpeanu (captură video)

În urma acuzațiilor aduse de către senatorul USR Ștefan Pălărie, cu privire la testele de salivă ce au ajuns în școli, Sorin Cîmpeanu a spus clar că afirmațiile demnitarului „trebuie taxate inclusiv penal”.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, senatorul USR a postat mai multe imagini cu testele „neconforme.” „Profesorii trebuie să găsească soluții ca din seturi de batjocură de 50 de căpăcele și alte ingrediente să asambleze kituri unitare complete. (…) Vă dați seama cât #deîncredere vor fi rezultatele testelor în care profesori obosiți și scârbiți de lipsa de respect, vor sta ore întregi să pună cu mâna în punguțe cumpărate de ei căpăcele, bețișoare și pliculețe”, a postat senatorul pe pagina sa de Facebook.

Sorin Cîmpeanu dezminte acuzațiile aduse de Ștefan Pălărie

Într-o intervenție la Antena 3, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a respins toate acuzațiile senatorului și a precizat că cele 6,5 milioane de teste au pliant de instrucțiuni, precum și un certificat de conformitate.

„Inspectoratele școlare județene au primit ce s-a achiziționat, adică 2 tipuri de teste. Unele ambalat la cutii de 25, altele amblate la cutii de 50. O cutie conține 5 categorii de componente și un pliant de instrucțiuni. Precum și un certificat de conformitate. Deci, afirmația cum că nu sunt conforme este falsă”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu, relatează Antena3. Mai mult, ministrul Educației cere ca senatorul să fie taxat penal pentru declarațiile făcute.

Reamintim că primele teste de depistare COVID-19 pe bază de salivă au ajuns joi în țară, iar primele administrări se vor face din 2 decembrie, după minivacanța de cinci zile. Cîmpeanu a anunțat și că ministerul Sănătății va realiza și clipuri video despre cum se utilizează corect aceste teste.

Testele de salivă sunt folosite în mai multe țări

În unele țări din Occident, autoritățile au decis introducerea testelor de salivă încă de la începutul anului. În Germania, spre exemplu, elevii folosesc testele de salivă încă din primăvară. Mai mult, din această toamnă, Statele Unite ale Americii (SUA) și Marea Britanie au introdus testele rapide pentru elevi.

Citește aici documentul cu instrucțiunea Ministerului Sănătății privind testele de salivă.

Sorin Cîmpeanu își asumă deschiderea școlilor și grădinițelor, cu prezență fizică

Articolul precedentUn român consumă anual 11 litri de alcool
Articolul următorPromisiunea ministrului Mediului: Până în 2025, vom reduce cu 75% cantitatea gunoaielor
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.