Sorin Cîmpeanu își asumă deschiderea școlilor și grădinițelor, cu prezență fizică

Mai multe Asociații de Elevi susțin necesitatea testării psihiatrice a ministrul Educației, despre care spun că este „analfabet funcțional”

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat, duminică seară, că își asumă deschidere școlilor și a grădinițelor, cu prezență fizică, subliniind că altfel, „vom distruge un popor întreg”. Afirmația ministrului vine în contextul în care, de astăzi, aproape 68% din unitățile de învățământ își vor relua cursurile în format fizic, rata de vaccinare a angajaților fiind mai mare de 60%, singura condiție pe care s-a decis ca acestea să fie cu prezență fizică.

Totodată, ministrul a susținut, la Digi 24, că această măsură a fost una de compromis, în contextul în care nu se ține cont de incidența cazurilor Covid din localitate, mai mult că „este un criteriu cu foarte multe neajunsuri, dar care asigură un mediu mai sigur pentru elevi și profesori. Este un criteriu care protejează mai mult profesorii pentru că, dincolo de această efervescență exagerată, totuși medicii spun că cei vaccinați contractează și transmit mai puțin virusul. Deci sunt mai protejați profesorii, e un aspect foarte important”, a declarat Cîmpeanu.

Ministrul a mai afirmat că va face tot posibilul pentru prezență fizică în școli și grădinițe. „Aș vrea să se înțeleagă bine că, cu școli și grădinițe închise, acest popor nu va avea un viitor, vom distruge un întreg popor. Și am responsabilitatea termenilor”, mai mult, susține că învățământul românesc este încă nepregătit, iar „online-ul a generat foarte multe pierderi”, subliniind că vacanța forțată a fost acceptată „cu inima strânsă”, și s-au limitat la numai două săptămâni pentru a nu fi dat peste cap calendarul examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională, aceasta fiind perioada maximă care s-ar putea recupera.

Ministrul Educației, „analfabet funcțional”

Asociația Elevilor din Constanța (AEC), dar și Asociația Elevilor Maramureș (AEM), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE) și Asociația Elevilor din București și Ilfov(AEBI), în urma declarațiilor cu privire la deschiderea școlilor, consideră că Sorin Cîmpeanu este inapt psihic să își exercite atribuțiile și solicită realizarea de urgență a unui control psihiatric, deoarece deciziile acestuia reprezintă un pericol social pentru elevi, părinți și cadre didactice, relatează Știrile PRO TV, citând Replica Online.

„Conform logicii ministrului, o școală care se află într-o localitate care are o incidență mică, dar care nu are 60% din personal vaccinat, reprezintă un pericol de infectare mai mare decât o școală aflată într-o localitate cu incidența peste 10 la mie, dar care are majoritatea personalului vaccinat. (…) Din punctul nostru de vedere, Sorin Cîmpeanu critică atât de profund școala online pentru că inclusiv dumnealui a ajuns, chit că nu este elev, să simtă efectele acesteia, devenind analfabet funcțional. Orice individ ce are competențe de bază de înțelegere a unui text poate vedea contradicția dintre afirmațiile sale, acesta susținând pretinsele opinii ale elevilor doar atunci când sunt în concordanță cu opiniile lui”, au transmis elevii.

Totodată, aceștia cer ca în localitățile cu incidența cu peste 6 cazuri Covid la mia de locuitori cursurile să fie trecute în sistemul online.

Botezatu și Sile Cămătaru, printre câștigătorii primului lot de teste non-invazive

Articolul precedentGabriela Firea vrea din nou la Primăria Capitalei
Articolul următorFenechiu, despre avantajele guvernării cu PSD: „Câștigăm faptul că am avea o majoritate stabilă”