Sursa: Facebook

Nu mai este un secret că PNL a reușit să găsească avantajele unei guvernări cu PSD, conform declarațiilor făcute de chiar premierul/ președinte liberal Florin Cîțu, iar senatorul Daniel Fenechiu a și explicat concret aseară care ar putea fi planul.

Daniel Fenechiu este deja la al doilea mandat de senator, ales în Bacău, după ce viața parlamentară și-a început-o ca deputat de București, în 2012, deci ar avea ceva experiență politică sau administrativă.

Deși face politică la nivel înalt din 2012, Fenechiu nu a prins totuși vremurile USL ca liberal, dat fiind că la acea vreme intrase în Camera Deputaților pe listele PP-DD – Partidul Poporului – Dan Diaconescu. Dar, la acest moment, vede (inclusiv) avantaje în asocierea dintre PNL cu PSD.

Chiar dacă mai sunt lucruri de pus la punct, liderul senatorilor liberali a lăsat să se înțeleagă că o alianță cu social democrații ar merge cumva pe încredere, matematic vorbind, în condițiile în care „dacă ai discutat un proiect și ai PNRR, și discuți variantele de implementare și ce trebuie să faci, lucrurile pot să meargă înainte și pot să meargă bine pentru că ai majoritatea parlamentară”.

Cu PSD câștigăm faptul că am avea o majoritate stabilă, o majoritate care nu va sta într-un vot, două sau trei, nu înseamnă să faci negocieri ca în partea cealaltă, cu grupuri, grupulețe, și să fii la mâna unor grupuri și grupulețe. (…)Distinct de treaba asta, PSD are specialiști, are oameni care au mai fost miniștri, are oameni care știu să conducă și are oameni cu care de principiu, din cum se văd lucrurile, ai putea să încropești o coaliție care să își atingă obiectivele stabilite”, a punctat liberalul, duminică seară, la B1 TV.

Senatorul a admis totuși că ar exista și ceva dezavantaje în ipoteza unei noi alianțe de tipul USL: „Pierzi faptul că toate campaniile din 2019-2020 au mers pe antagonism vizavi de PSD și pe atacarea PSD. Să nu uităm că PSD era pentru mulți dintre colegii mei „ciuma roșie”, era un partid care era nefrecventabil, cu care nu puteai face absolut nimic, și, da, pierzi electoratul anti-PSD din zona de dreapta. (…)

În Partidul Național Liberal singura decizie luată a fost mandatarea echipei de negociere – condusă de Florin Cîțu, din care fac parte cei patru prim-vicepreședinți și secretarul general – să aibă o discuție atât cu USR, cât și cu PSD pe marginea viitoarei construcții politice.

Au avut loc discuțiile, și eu văd lucrurile într-o direcție, dar până în momentul în care cei șase delegați ai Partidului Național Liberal nu vin în fața Biroului Politic Național să prezinte argumentele propunerii cu care vin, eu cred că este prematur să discutăm despre faptul că lucrurile au luat-o într-o direcție sau alta”, a mai explicat Fenechiu.

Articolul precedentSorin Cîmpeanu își asumă deschiderea școlilor și grădinițelor, cu prezență fizică
Articolul următorAurescu (MAE) pune lupa pe „visa waiver”