Liderii PNL și PSD au ieșit optimiști de la întâlnirea pe care au avută în această după amiază la  Parlament, iar din declarațiile oferite par să-și fi găsit „numitorul comun”, ieșirea din criză.

Concret, Florin Cîțu a afirmat că întâlnirea cu PSD a fost una bună, în care s-a discutat despre proiectele care să intre în programul de guvernare, dar și despre schimbarea premierului o dată la doi ani.

„Am vorbit despre proiectele importante pe care deja le avem în programul de guvernare, dar și despre alte proiecte care ar putea să intre. A fost o primă discuție bună pe proiecte obiective și să găsim soluții la această criză politică. A fost o variantă interesantă cu un premier care să se schimbe o dată la doi ani. Nu s-a ajuns la concluzii”, a declarat Cîțu, care a subliniat că a găsit multe lucruri care îi poate uni pe liberali de social democrați.

„Avem o criză în sănătate, în energie și pentru acestea avem nevoie de o guvernare stabilă. Dacă reușim cu cei de la PSD să facem acest lucru este ok”, a mai spus liderul PNL.

Totodată acesta susține că o decizie se va lua în cadrul partidului, unde se va prezenta o listă cu plusurile și minusurile discuției avute cu PSD, mai mult, că nu a fost abordată tema portofoliilor.

Principala prioritate, în acest moment, este stabilizarea României.

De partea cealaltă, Marcel Ciolacu susține că și-a dorit o întâlnire serioasă, aplicată pe nevoile românilor, subliniind că principala prioritate, în acest moment, este stabilizarea României. „Printr-un efort comun şi printr-un program de guvernare coerent, să încercăm să ajungem într-un ritm aşteptat de români. Eu cred că suntem pe un drum corect şi dacă vom fi şi cinstiţi şi patrioţi, acesta e drumul către formarea unei majorităţi”, a declarat Marcel Ciolacu.

Cât privește ideea de premier la doi ani, liderul PSD a afirmat că va lua în discuție acest aspect, dar că la consultările de la Cotroceni, decizia PSD este de a merge cu o propunere de prim-ministru.

Klaus Iohannis a declarat în această seară că va lansa concocarea pentru consultările de la Palatul Cotroceni, în vederea formării guvernului, abia în momentul în care „majoritatea va fi asumată”, semn că „minge” se află în terenul partidelor.

De altfel, Dacian Cioloș i-a dat, miercuri, un ultimatum lui Florin Cîțu în privința direcției spre care va merge în formarea guvernului: fie refacerea coaliției PNL-USR-UDMR, fie alianța cu PSD.

Consultările lui Iohannis mai au de așteptat

Articolul precedentConsultările lui Iohannis mai au de așteptat
Articolul următorPrag de vaccinare de 60% în rândul personalului şcolii pentru prezența fizică