Sursă foto: www.capital.ro
Sursă foto: www.capital.ro

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, în urmă cu puțină vreme, că nu va chema partidele parlamentare la consultări la Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier, până când acestea nu vor reuși să ajungă la un acord pentru asumarea unei majorități.

De altfel, acesta a subliniat că propunerea pe care a făcut-o în urmă cu două săptămâni, în persoana generalului (r) Nicolae Ciucă nu a adunat un număr suficient de posibile voturi. Totodată, Iohannis a făcut și câteva referiri la reluarea școlii după vacanța „forțată”.

„Din păcate, ultima propunere nu a întrunit un număr suficient de posibile voturi în Parlament şi astfel Guvernul Ciucă nu s-a mai prezentat în Parlament. Între timp, partidele au reluat între ele discuţiile şi acest lucru este foarte bun. Este foarte clar că încercările de a forma guverne minoritare nu au dus la rezultate şi în consecinţă nu pot să accept în continuare astfel de abordări”, a declarat Klaus Iohannis, de la Cotroceni.

Totodată, acesta a subliniat ca o concluzie, că va aştepta cu consultările formale, până când din discuţiile dintre partide se cristalizează o majoritate asumată de partidele care vor dori să propună un Guvern. „Abia atunci când această majoritate va fi asumată, voi convoca consultări pentru formarea noului Guvern”, a mai spus preşedintele.

Cea de-a doua temă abordată în această seară a fost în legătură cu reluarea cursurilor după vacanța „forțată”, care se va încheia vineri, 5 noiembrie.

„La sfârșitul acestei săptămâni vacanța nu va fi prelungită. Unde situația epidemiologică o permite, elevii se vor întoarce fizic la școală, însă va fi introdusă o nouă condiție: gradul de vaccinare al personalului școlii”, a mai spus Klaus Iohannis.

Potrivit lui Iohannis, „experţii, specialiştii din cele două ministere, din INSP vor discuta şi mâine se va emite ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, care detaliază foarte clar aceste chestiuni”.

De asemenea a subliniat și în această seară că „vaccinarea este singura şansă pentru a depăşi această pandemie. Putem să ne uităm în jur, vedem că în Vestul Europei avem iarăşi o creştere a pandemiei şi concluzia este una tristă şi simplă: pandemia nu s-a încheiat. Însă noi avem soluţia. Ea se numeşte vaccinare”, a concluzionat Iohannis.

Dacian Cioloș, despre propunerea lui Florin Cîțu pentru funcția de premier: „Asta e o glumă”

Articolul precedentANPC propune închiderea zonei alimentare a IKEA Pallady pentru șase luni
Articolul următorÎntâlnirea PNL-PSD. Cele două partide par să-și fi găsit „numitorul comun”