Sursa foto: Antena 3

Dacian Cioloș a declarat că USR nu va intra la guvernare dacă Florin Cîțu va fi desemnat de președintele Iohannis prim-ministru. El a precizat că partidul său a explicat clar care sunt condițiile pentru refacerea coaliției. 

„Asta e o glumă. Haideţi să terminăm cu lucrurile acestea. Eu tot aud discuţiile acestea. Haideţi să încheiem acest subiect, care din punctul nostru de vedere e încheiat deja, de ceva vreme”, a precizat Dacian Cioloș, relatează g4media.ro.

Cu toate acestea, Dacian Cioloș a susținut că e de acord ca premierul să vină de la PNL, atâta timp cât nu este Florin Cîțu. „În rest, poziţia USR e arhicunoscută legată de un nou premier, în cazul în care se reface coaliţia”, a spus el.

Partidul Național Liberal negociează atât cu Ciolacu, cât și cu Cioloș

De asemenea, liderul USR a spus clar că va intra la negocieri după ce liberalii vor preciza clar că vreau refacerea coaliției. „Ei ştiu care sunt aşteptările noastre de la o eventuală reintrare la guvernare”, a mai spus Cioloș.

Mai mult, președintele USR e de părere că o coaliție PNL-PSD nu ar rezolva ieșirea din criza sanitară și cea a prețurilor la gaze și energie. El a menționat că social-democrații au „aruncat în aer țara” în anii precedenți. Printre altele, Cioloș a amintit nevoia formării unui guvern realist care să-și asume bugetul pentru anul viitor „foarte clar definit”.

Conform unor surse liberale, președintele României le-a cerut celor de la PNL să nu renunțe la postul de prim-ministru. Mai mult, șeful statului a mai precizat că nu va organiza consultări cu partide politice până când nu există o coaliție guvernamentală stabilă.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că social-democrații vor cere postul de prim-minstru într-o coaliție cu Partidul Național Liberal. Cu toate acestea, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a transmis un mesaj clar celor de la USR. El a precizat că e nevoie de un „compromis” dacă își doresc refacerea coaliției.  

Ludovic Orban, fostul lider PNL, a precizat clar că nu va vota o alianță între liberali și social-democrați, el mizând pe o majoritate de centru dreapta.

Liderul UDMR a precizat că „fără compromis” nu se poate forma un guvern

Articolul precedentPresiuni uriașe în cazul fraudării alegerilor locale din Sectorul 1. „Greii” din CSM vor să-l pună la zid pe procurorul care se ocupă de caz
Articolul următorNicușor Dan a resimțit restricțiile din cauza certificatului verde
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.