Nicușor Dan a resimțit restricțiile din cauza certificatului verde

Întâlnirea pe care trebuia să o aibă la Guvern, cu premierul Cîțu, a fost mutată la partid

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan simte restricțiile care au fost impuse de autorități cu privire la certificatul verde (vaccinare, test negativ Covid, trecere prin boală), astfel că astăzi nu a putut intra la Guvern, unde era programată întâlnirea cu premierul interimar Cîțu, pe tema subvenției la căldură.

„Nu am în momentul acesta (n.r. certificatul verde), dar nu ăsta a fost motivul pentru care am venit aici, da? Am ajuns acolo și mi s-a comunicat să vin aici. Când am ajuns acolo mi s-a comunicat că întâlnirea s-a mutat, m-am urcat în mașină și am venit aici”, a spus Nicușor Dan, la ieșirea din sediul PNL, locul unde a fost mutată respectiva întâlnire.

Cât privește subiectul discuției pe care Dan a avut-o cu Florin Cîțu, subvenția pentru energia termică a bucureștenilor, edilul a explicat că municipalitatea va plăti în continuare două treimi din factura la apă caldă și căldură. „Până la 1 noiembrie 2021, pe Municipiul București, raportul era 2 la 1, două părți plătea primăria, o parte cetățeanul. Raportul nu o să fie mai mic, Primăria plus Guvernul o să plătească cel puțin două treimi. Dacă anul trecut a fost 195 lei, să fie și anul acesta tot de 195 lei”, a spus Nicușor Dan.

Totodată, edilul a subliniat că ceea ce poate să facă Guvernul este să subvenționeze gazul și să scadă prețul de producție care este furnizat de ANRE.

Potrivit comunicatului ANRE, privind aprobarea preţurilor energiei termice livrate operatorilor de transport şi distribuție a energiei termice şi a bonusului pentru sprijinirea producerii energiei electrice şi a energiei termice în cogenerare de înaltă eficiență, la nivelul Capitalei creșterea este de 86,58%, de la 176,55 lei/MWh la 329,41 lei/MWh. Acesta nu este, însă, preţul final plătit de populaţie, ci reprezintă doar preţul la care centrala livrează agentul termic. La acest preț, se adaugă tarifele de transport şi distribuţie.

Subvenția la căldură, cu bani din Fondul de Rezervă al Guvernului

Articolul precedentDacian Cioloș, despre propunerea lui Florin Cîțu pentru funcția de premier: „Asta e o glumă”
Articolul următorÎn Polonia, interzicerea dreptului la avort e egal cu o condamnare la moarte