kelemen hunor kovesi
Foto: Facebook

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a declarat pentru Antena3 că USR trebuie să găsească o soluție de a intra la guvernare alături de PNL. În caz contrar, singura varianta va rămâne o coaliție cu PSD. Social-democrații fiind cei care vor cere poziția de prim-ministru.

Demnitarul a mai precizat că dacă PNL a schimbat strategia, și cei de la USR trebuie să facă „un compromis”. „Fără compromis nu se poate. De aceea, eu cred că în momentul în care fiecare mai lasă un pic din aroganţă. Din supărare, din orgoliile personale, atunci se poate merge înainte şi e loc de compromis”, a spus Kelemen Hunor.

PNL dorește refacerea coaliției de guvernare cu USR

Totodată, liderul UDMR a aminit că nu există o coaliție perfectă și e necesar ca USR să găsească soluția perfectă de a merge mai departe pentru refacerea coaliției. El a reiterat că UDMR are ca primă opţiune refacerea coaliţiei cu PNL şi USR.

Liderul Uniunii a amintit că social-democrații vor cere poziția de prim-ministru, dacă vor intra la guvernare. „PSD va cere poziţia de prim-ministru. Pentru că are mai multe mandate decât au PNL şi UDMR împreună”, a mai adăugat Kelemen Hunor.

Marți dimineață, liderul UDMR a declarat la RFI că refacerea coaliției cu USR reprezintă prima variantă luată în calcul. El a amintit că e nevoie de o majoritate parlamentară pentru a evita, pe viitor, o nouă criză guvernamentală. „Deci dacă nu deschizi o perspectivă, nu dai o substanță, acest lucru înseamnă inclusiv problema colaborării după 2024, e greu să faci un Guvern stabil”, a mai precizat Hunor, relatează g4media.ro.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că e pregătit să intre la guvernare și să introducă cele 10 „porunci” pe care le-a propus lui Florin Cîțu. Mai mult, Marcel Ciolacu a tras un semnal de alarmă și a declarat că e nevoie de găsirea unei soluții pentru scoaterea țării din criza politică în care se află.

Dacian Cioloș, președintele USR, e de părere că cea mai bună variantă pentru România este refacerea coaliției de guvernare PNL-USR-UDMR.

Kelemen Hunor: ”Fiecare se gândeşte doar la orgoliul lezat şi la interesul de partid”

Articolul precedentPiață din Ploiești, închisă temporar de ANPC: gândaci, gunoaie și vitrine deteriorate
Articolul următorVictor Negrescu: „PSD nu poate fi la căruța niciunei formațiuni politice”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.