Sursa: captură video

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a criticat ieri modul în care coaliția de guvernare a tratat situația pandemiei, în condițiile în care avea posibilitatea de a solicita ajutor consistent de la Uniunea Europeană, însă a precizat că, în ciuda lucrurilor evidente, mai important în acest moment este ca forțele politice să ajungă la un acord pentru învestirea unui guvern, chiar și interimar.

Declarațiile au fost făcute ieri, la HotNews, europarlamentarul „atacând” inclusiv subiectul negocierilor dintre PSD și PNL.

Astăzi, liderul PSD Marcel Ciolacu, se va întâlni cu liderul PNL Florin Cîțu, iar din ceea ce a lăsat să se înțeleagă Negrescu, social democrații au un plan clar. De fapt, este același discurs servit ieri de Marcel Ciolacu, legat de măsurile pe care social democrații le vor implementate odată ce guvernul va avea un mandat: asigurarea medicamentelor antivirale în farmaciile cu circuit deschis, plafonarea prețurilor la energie, gaze, lemne de foc la valoarea medie a primelor 6 luni ale anului 2021 sau extinderea testări anti-COVID.

PSD nu poate fi la căruța niciunei formațiuni politice (…) Trebuie o discuție serioasă. (…) Pe noi ne-ar avantaja să avem alegeri anticipate, să construim un guvern care este susținut adecvat în Parlamentul României și credem că alegerile anticipate ar fi oferit această șansă.

Însă înțelegem și momentul. Atunci când vedem 500 de decese pe zi cauzate de Covid, situația este una dramatică. Înțelegem ideea unui guvern – interimar poate, care să gestioneze această situație dificilă.

Avem cei mai buni specialiști pe zona de sănătate, avem câteva măsuri care trebuie să fie implementate rapid pe zona economică și acest lucru este cel mai important. Uneori în politică e mai bine să îți asumi responsabilitatea, decât să joci în funcție de interesul electoral. Și ne-am dori ca și celelalte formațiuni politice să procedeze în aceeași manieră”, a spus Victor Negrescu, arătând totodată că PSD are măsuri precise, care pot fi implementate „acum, nu în 2026”.

Cât despre ajutorul de la UE, Negrescu consideră că România a pierdut oportunitatea de a folosi fondurile europene pentru a gestiona pandemia, în condițiile în care exista posibilitatea să primim ajutor, însă „cei care ne conduc au ignorat nepăsători toate aceste oportunități”.

Articolul precedentLiderul UDMR a precizat că „fără compromis” nu se poate forma un guvern
Articolul următorSute de americani l-au așteptat pe JFK, mort din 1963, să-l proclame pe Trump președinte