Ciolacu, întâlnire cu președintele PNL

„PSD va merge la consultări cu o propunere de prim-ministru”, afirmă liderul social democraților

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunțat, miercuri, că a discutat cu președintele PNL Florin Cîțu, cei doi stabilind o întâlnire pentru ziua de joi. Mai mult, Ciolacu a precizat că pentru consultările de la Palatul Cotroceni, PSD va merge chiar cu o propunere de premier, evitând însă să dea numele acestuia.

„Am avut o discuție cu domnul Florin Cîțu că mâine ne vom vedea. Azi dimineață am anunțat că PSD va merge la consultări cu o propunere de prim-ministru. E o discuție și un mandat pe care o să îl primesc eu de la partid”, a declarat liderul PSD. De altfel, întrebat dacă există varianta ca propunerea de premier să fie chiar persoana sa, Ciolacu a subliniat că încă nu s-a discutat în cadrul partidului. „Lăsaţi-mă totuşi să vorbesc cu colegii mei”, a mai spus președintele social democraților.

În ideea intrării la guvernare, PSD a stabilit o serie de măsuri urgente pentru viitorul Guvern printre care asigurarea medicamentelor antivirale în farmaciile cu circuit deschis, plafonarea prețurilor la energie, gaze, lemne de foc la valoarea medie a primelor 6 luni ale anului 2021 sau extinderea testări anti-COVID, aceasta în contextul în care implementarea certificatului verde la locul de muncă a fost respins de Senat, iar în Camera Deputaților, parlamentarii au respins urgentarea dezbaterii.

În urma „flexibilizării mandatului”, privind cele două formațiuni, pentru PNL înseamnă că poate merge la guvernare cu USR, respectiv să negocieze cu PSD.

De altfel, astăzi a avut loc o primă întâlnire între liberali și cei de la USR, în urma căreia s-au discutat principii, nu nume de premier, dar ce este cel mai important refacerea coaliției. Însă pentru acesta, liderul USR le-a dat celor din PNL un ultimatum. „Am simțit că există disponibilitatea (n.r. refacerea coaliției), dar nu mă mai iau după simțăminte. Le-am spus să aibă discuția cu PSD și la sfârșitul zilei să aibă o decizie ca să vedem dacă discutăm mai departe sau nu”, a mai spus liderul USR, după întâlnirea de miercuri.

Cîțu, optimist privind refacerea coaliției. Cioloș îi dă un termen limită

Articolul precedentPSD și PPU-SL, pact politic privind strategia națională pentru demografie
Articolul următorRareș Bogdan, despre întâlnirea cu social democrații: „Putem să ne vedem oriunde, şi în parc”