Cîțu, optimist privind refacerea coaliției. Cioloș îi dă un termen limită

Discuțiile de astăzi au fost pe principii, nu pe nume de premier

Președintele PNL Florin Cîțu este optimist cu privire la șansele refacerii coaliției PNL-UDMR-USR, după întâlnirea cu aceștia din urmă, dar în același timp a afirmat că se va întâlni și cu liderii PSD.

„Am vorbit despre principii și despre refacerea coaliției de guvernare. Am discutat pe principii, am agreat că trebuie să fie un acord al coaliției mult mai în detaliu”, a declarat Florin Cîțu, subliniind că nu s-a discutat despre un nume de premier. „Am discutat despre principiu, nu nume de persoane. Vom avea premier de la PNL. Sunt șanse mari de refacere a coaliției, am ieșit optimist. Nu a cerut nimeni nimic astăzi. E o discuție clară, premierul va fi de la PNL. Vom purta discuții și cu PSD”, a declarat Cîțu.

De altfel, acesta a menționat și faptul că în urma discuțiilor cu USR a reieșit că sunt șanse mari pentru crearea unei majorități parlamentare chiar și fără voturilor de la minoritățile naționale. „Cu asta am început astăzi (n.r. discuțiile cu USR), dacă putem face majoritate. Ne-am uitat la cifre și avem majoritate”, a mai spus Cîțu, adăugând că va avea discuții și cu liderul grupului parlamentar al minorităților naționale, Varujan Pambuccian.

De partea cealaltă, și liderul USR Dacian Cioloș susține că discuțiile au vizat principii, nu numele unui premier, mai mult că le-a dat liberalilor un termen limită pentru a lua o decizie privind următorii pași pe care îi vor face. „Am discutat și de faptul ca în paralel cu programul de guvernare să discutăm privind bugetul din viitor, dar și un mod de funcționare a coaliției pe viitor, ca să nu mai avem situații ca cele care au dus la ruperea  guvernului. Am discutat principii, nu nume de premier. Premierul va fi de la PNL, nu am intrat în detalii”, a spus Dacian Cioloș.

De asemenea, acesta a subliniat că cel mai important lucru al întâlnirii de astăzi a fost dorința liberalilor pentru refacerea coaliției. „Am simțit că există disponibilitatea, dar nu mă mai iau după simțăminte. Le-am spus să aibă discuția cu PSD și la sfârșitul zilei să aibă o decizie ca să vedem dacă discutăm mai departe sau nu”, a mai spus liderul USR.

Fostul lider liberal, Ludovic Orban, cel care a părăsit grupul parlamentar PNL, a anunțat în această dimineață că nu va susține un guvern format din PNL și PSD, mai mult, că una dintre condițiile pentru rămânerea sa în rândurile partidului are legătura cu refacerea coaliției cu USR.  

Ludovic Orban susține refacerea coaliției de guvernare

Articolul precedentLudovic Orban susține refacerea coaliției de guvernare
Articolul următorNicio secundă de plictiseală în România, țara tuturor posibilităților