Ludovic Orban (Facebook)

Fostul președinte al Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a anunțat în această dimineață că nu va susține un guvern format din liberali și social-democrați. Mai mult, el a precizat că își dorește o refacere a coaliției de centru dreapta.

De asemenea, Orban îl acuză și pe președintele României că dorește să-și trădeze poporul prin formarea unei coaliții cu PSD. Mai mult, el a mai spus că atât parlamentarii care s-au retras și cei care vor urma să se retragă nu vor vota un guvern PNL-PSD.

Ludovic Orban: „Nu vom vota un guvern PNL-PSD”

Fostul președinte PNL a punctat clar că-și dorește o refacere a coaliției de guvernare. De asemenea, pentru revenirea lui în grupul parlamentar PNL, acest lucru reprezintă doar una dintre condițiile impuse de Orban. „Am spus că trebuie îndeplinite trei condiții ca să revin în grupul PNL și ca să nu mă despart definitiv de colegii mei. Una dintre acestea era refacerea coaliției de centru dreapta”, a mai spus Ludovic Orban.

Parlamentarii care au făcut scut în jurul lui Orban vor sprijini doar un guvern de centru dreapta. Un guvern ce va pune în aplicare programul electora „Dezvoltăm România”.

Ludovic Orban susține un viitor referendum pentru demiterea lui Klaus Iohannis

Cu doar câteva zile în urmă, Orban a susținut că pentru ca țara noastră să iasă din criză e nevoie de dizolvarea Parlamentului. Mai mult decât atât, el a amenințat în repetate rânduri că va susține un viitor referendum de demitere a șefului statului. Altfel spus, el a mărturisit că se va implica cu toată forța pentru referendumul de demitere al președintelui României.

Înaintea depunerii mandatului de către Nicolae Ciucă, fostul lider liberal a spus că nu va avea șanse să treacă în Parlament. El a amintit că președinții celor două Camere ale Parlamentului pot depune o astfel de sesizare la Curtea Constituțională.„Dar eu vreau să vă spun că inclusiv USR PLUS priveşte cu interes ideea de anticipate”, adaugă Orban acum câteva zile.

Florin Cîțu, liderul PNL, a anunțat marți seara că liberalii sunt deciși să negocieze cu toate partidele politice pentru a găsi o majoritate politică.

PSD va merge la Cotroceni cu propunere de premier

Articolul precedentTudose este convins că PSD are „oameni pentru trei guverne”
Articolul următorCîțu, optimist privind refacerea coaliției. Cioloș îi dă un termen limită
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.