Mihai Tudose (Foto: Facebook)

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a afirmat, la România TV, că social democrații au suficienți oameni capabili pentru formarea a trei guverne, dar decizia finală va fi luată de conducerea PSD.

„Înțeleg că cei de la PNL vor să se vadă întâi cu USR-ul. Ok, nu am înțeles de ce sunt ei lideri în aceste negocieri. Nu vă închipuiți că noi stăm 24 de ore la Kiselef și așteptăm un telefon. Să vină domnul președinte în țară, să convoace consultări. Vor să avem negocieri înainte, în regulă. Ceea ce pot să vă asigur este că vor fi făcute publice locul și data întâlnirii. Vom anunța înainte. Nu am stabilit cine se duce la guvern. Nu s-a făcut la noi o listă, nu s-a vorbit nimic, nu s-a negociat nimic”,  a declarat Mihai Tudose la România TV.

Cât privește intrarea la guvernare, așa cum au anunțat cei de la PNL prin „flexibilizarea mandatului”, Tudose a precizat că PSD va face pasul acesta dacă se „degajă o formulă de guvernare”, subliniind că social democrații au „oameni pentru trei guverne, nu pentru unul singur”. Mai mult, că decizia va fi luată după convocarea forului de conducere al PSD. „Vedem ce vor ei de la viaţă, dacă după aia conducerea partidului va primi un mandat, va urma o nouă tură de negocieri”, a mai spus Tudose.

De asemenea, europarlamentarul a dat asigurări că ideea de a intra la guvernare a social democraților „nu este pentru a salva PNL-ul, este pentru a salva țara”, adăugând că sunt pregătiți pentru orice situație, însă că deciziile finale le va lua partidul.

De partea cealaltă, PNL nu a vrut să își divulge strategia cu care se va prezenta la negocierile cu USR și PSD, președintele Florin Cîțu afirmând că o va spune atunci când echipele de negociere se vor afla față în față. „După această conferință (n.r. marți seară după senința din BN al PNL) voi contacta liderii politici pentru a avea mâine întâlniri. Vom avea câte o strategie pentru fiecare negociere în parte, dar în ambele varianta va fi de premier liberal”, a declarat Florin Cîţu, marți seară.

Ponta: ”PSD trebuie să se implice în guvernarea ţării”

Articolul precedentAsasinul copilei din Arad i-a înfiorat și pe criminaliști. Înăsprirea pedepselor pentru agresorii copiilor, „praf în ochi” pentru electorat
Articolul următorLudovic Orban susține refacerea coaliției de guvernare