El este asasinul copilei din Arad. Foto-Poliția Română

Poliția Română a anunțat că asasinul unei copile din Arad a fost arestat preventiv. Bărbatul are 23 de ani și era tatăl vitreg al micuței. În fața judecătorilor a recunoscut tot: a lovit-o brutal pe copilă de un perete, deoarece „avea chef de joacă” și pe el îl enerva aceast lucru. Ulterior, a incendiat-o și a dus-o pe un câmp.

Așa a crezut că poate scăpa de urmele crimei. Un trup firav, ars, fără nicio vină, avea să fie găsit de un bărbat care se plimba în apropierea unui cimitir. Poliția a fost alertată și chiar s-a făcut apel la populație pentru recunoașterea asasinului și a fetiței. În cele din urmă, au fost identificați.

Este greu de explicat cum cineva care comite o atrocitate să mai poată dormi și liniștit. El este bărbatul bănuit că ar fi luat viața unui suflet nevinovat”, este mesajul oficial al Poliției Române.

Asasinul copilei din Arad i-a înfiorat și pe criminaliști. Caz similar în Hunedoara

Bărbatul care a ucis-o pe micuța din Arad în urmă cu doar câteva zile va rămâne după gratii cel puțin 30 de zile. Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul, el este cercetat pentru pentru violenţă în familie raportat la infracţiunea de omor şi profanare de cadavre sau morminte. Concret, în urma unei decizii definitive a instanței poate sta la închisoare 25 de ani sau chiar tot restul vieții, având în vedere modul crnt în care a ucis-o pe copilă.

La începutul acestui an, un caz de violență extremă a zguduit România. Se întâmpla în Hunedoara, într-un parc, când un alt bărbat, tot în calitate de tată vitreg, a dat de pământ la propriu cu doi minori. Unul dintre ei a suferit traumatisme cranio-cerebrale grave, iar șocul emoțional e greu de descris în cuvinte.

Copilul are memoria afectată din cauza acestei lovituri. Agresorul lui a primit trei ani de închisoare. De asemenea, ar trebui să achite victimelor suma de 30 000 de lei cu titlu de daune morale. Și această agresiune a venit pe fondul unei „crize de nervi”, explică organele de anchetă.

Înăsprirea pedepselor pentru agresorii copiilor, „praf în ochi” pentru electorat

După cazul de agresiune din Hunedoara, românii s-au revoltat on-line și au cerut pedepse mai aspre, chiar închisoare pe viață pentru cei care comit abuzuri de orice fel asupra copiilor. Politicienii au reacționat public, doar prin declarații care să „îndulcească” electoratul. În realitate, Codul Penal nu a fost modificat semnificativ, astfel încât să existe pedepse speciale pentru cei care agresează minori.

USR a propus ca abuzatorii să nu mai poată candida la alegerile locale și parlamentare. Însă, câți dintre agresori au aspirații politice?

Peste 50 de parlamentari de la USRPLUS și PNL au depus, în vara acestui an, un proiect de lege care prevede ca persoanele care sunt condamnate pentru infracțiuni grave comise împotriva copiilor să nu mai poată candida la alegerile locale și parlamentare. Este o pedeapsă complementară, uneori chiar nesemificativă, dacă luăm în calcul profilul celor care comit astfel de fapte îngrozitoare: mediu social precar, fără ocupație, fără preocupări în afara celor de bază, uneori nici acele(n.r loc de muncă).

Mai mult decât atât, potrivit surselor noastre autorizate, în cazul agresorului din Hunedoara, se repetă un tipar psihologic: bărbatul care a dat de pământ cu fiul vitreg a fost agresat la rândul lui în același mod. Prin urmare, este evident faptul că statul ar putea lua măsuri de prevenire a violenței și de incluziune a celor care sunt predispuși să repete involuntar aceste agresiuni.

Citește și: Poliția va ține evidența celor care comit infracțiuni sexuale

Articolul precedentVioleta Alexandru s-a dezafiliat din grupul PNL
Articolul următorTudose este convins că PSD are „oameni pentru trei guverne”
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”