Klaus Iohannis

Aseară, Biroul Naţional al USR PLUS a stabilit care va fi componența delegaţiei partidului pentru consultările de
săptămâna viitoare de la Palatul Cotroceni.

Potrivit anunțului făcut de Klaus Iohannis, luni la prânz vor începe consultările cu partidele parlamentare în vederea stabilirii unui nou guvern.

Astfel, din delegaţia formațiunii vor face parte Dacian Cioloş, Dan Barna, Anca Dragu, Stelian Ion şi Cristian Ghinea, USR PLUS ținând momentan sub tăcere propunerea pe care o au pentru viitorul premier. Însă treaba e serioasă: „Delegaţia va merge cu un mandat clar în privinţa reformelor pe care viitorul premier trebuie să le îndeplinească într-un calendar asumat de toate partidele care formează coaliţia de guvernare”, a decis Biroul Naţional al USR PLUS, potrivit Mediafax.

Între timp, PNL a decis și pe cine susține pentru funcția de premier: deloc surprinzător, vor merge tot pe mâna lui Florin Cîțu, care este proaspătul șef al formațiunii. În fața președintelui se vor prezenta, din partea PNL, președintele partidului, Florin Cîțu, și prim-vicepresedintii Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode și Iulian Dumitrescu.

Liberalii vor intra la consultări primii, la ora 12.00, la 13.00 intră în scenă PSD, USR PLUS la 14.00, AUR la 16.00, UDMR la 16.30, iar de la 17.00 minoritățile naționale reprezentate în Parlament.

Articolul precedentAlianța Pentru Patrie numără zeci de membri, însă Dragnea spune că nu se numără printre aceștia
Articolul următorCristian Diaconescu se teme că interimatul guvernului ar putea să afecteze viitorul PNRR