De la Superman, la Frankenstein: PNL îl va propune tot pe Cîțu, luni, la consultări

Regele a murit, trăiască regele! Decizia a fost luată în BEX-ul PNL, aseară

Florin Cîțu / Foto: Iulia KELT

PNL pare să fi rămas fără variante, după ce Florin Cîțu a câștigat șefia partidului. Astfel, cu toate că acesta a fost demis prin moțiune de voturi, marțea trecută, liberalii au decis, în ședința Biroului Executiv Național, să-l propună tot pe el, luni, la consultările cu președintele Klaus Iohannis.

„În conformitate cu articolul 89 litera o), BEX decis în unanimitate, ca propunerea pentru Biroul Politic Național al PNL, pentru funcția de prim-ministru al României, pe care PNL o va face în cadrul consultărilor cu Președintele României, Klaus Iohannis, să fie președintele PNL, Florin Cîțu”.

Citește și: Alexandru Rafila, despre plafonarea prețurilor la energie, anunțată de Cîțu: „Dacă are loc pe timp de trei luni e insuficient pentru România”

Klaus Iohannis nu pare să aibă ceva împotriva noii dar vechi propuneri PNL

În fața președintelui se vor prezenta, din partea PNL, președintele partidului, Florin Cîțu, și prim-vicepresedintii: Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode și Iulian Dumitrescu.

Liberalii vor intra la consultări la ora 12:00, fiind primul partid care va avea ocazia să-și prezinte opțiunea de premier. Imediat după aceștia vor urma cei de la PSD (ora 13:00), ca mai apoi la consultări să intre USR PLUS (14:00), AUR (16:00), UDMR (16:30) și Minoritățile naționale reprezentate în Parlament (17:00).

Citește și: Ciolacu: ”Mă deranjează că nu depășim aroganțele, cinismul”

Articolul precedentO treime dintre liberali nu-l mai vor pe Cîțu premier
Articolul următorCîmpeanu anunță: bursele de performanţă, de merit, de studiu şi cele de ajutor social vor creşte începând cu semestrul doi al anului şcolar 2021-2022
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.