Alexandru Rafila, despre plafonarea prețurilor la energie, anunțată de Cîțu: „Dacă are loc pe timp de trei luni e insuficient pentru România”

Cu toate că, inițial, Florin Cîțu a respins total ideea plafonării, disperarea l-a făcut să se răzgândească

Alexandru Rafila (captură video)

Deputatul social democrat, Alexandru Rafila, a comentat intenția guvernului interimar, condus de Florin Cîțu, de a plafona prețurile la energie, o intenție care, din punctul multora de vedere, vine un pic cam târziu, fiind cauzată de așa-zisa „disperare” a premierului Cîțu de a rămâne în funcție, ergo de a reveni în grațiile românilor. „Plafonarea prețurilor la energie în România va fi o decizie luată în prima ședință de Guvern, după ce se va rezolva criza. Vom susține plafonarea prețurilor la energie la prețurile pe care le vedem acum. Avertizez toate companiile care vor să profite de acest anunț în perioada următoare să nu se chinuie, pentru că vom plafona la prețurile actuale”, a spus Florin Cîțu.

Alexandru Rafila: „Sunt câteva elemente care trebuie discutate. E vorba de sustenabilitatea acestei plafonări”

Deputatul a spus că dacă această plafonare are loc pe timp de trei luni e insuficient pentru țara noastră. „Proporția pentru o familie din România e mult mai mare ca în alte țări din UE. În momentul în care într-o țară o familie cheltuia 10% din venit cu energia și în alta 5%, atunci cheltuielile se simt și e o mare diferență”, a adăugat Alexandru Rafila, la Digi24.

Social democatul a amintit că, cel puțin inițial, Florin Cîțu nici nu a vrut să audă de plafonarea prețurilor, sugerând că ideea ulterioară ar fi, în realitate, a președintelui Iohannis. „În mod evident ceea ce o să încercăm să acum e să protejăm familiile cu prețuri mici”, a mai spus Alexandru Rafila, la același post de televiziune.

Citește și: Dan Barna s-a ales cu un dosar penal in rem

Articolul precedentCiolacu: ”Mă deranjează că nu depășim aroganțele, cinismul”
Articolul următorO treime dintre liberali nu-l mai vor pe Cîțu premier
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.