Dan Vîlceanu (captură video)

Secretarul general al Partidului Național Liberal, Dan Vîlceanu, a anunțat că Dumitru Flucuș va fi exclus din partid deoarece a semnat pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis. Deputatul s-a alăturat mișcării AUR, prin care se încearcă strângerea de semnături în vederea suspendării șefului statului.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, e nevoie de o treime din numărul parlamentarilor. De asemenea, pentru votul de suspendare e nevoie de jumătate plu unul din numărul de parlamentari. Partidul condus de George Simion are doar 49 de parlamentari.

Mai mulți liberali strâng rândurile în jurul lui Ludovic Orban

Dan Vîlceanu a spus, marți dimineață, că singura ieșire din această criză politică e refacerea coaliției de guvernare PNL-USR-UDMR. „Prima opțiune pentru mine și singura de altfel este USR”, a declarat Vîlceanu în fața sediului PNL.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a demarat procedura pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis. Mai mult, George Simion a precizat că  referendumul trebuie să fie o dată cu alegerile anticipate. El e de părere că șeful statului trebuie să dizolve Parlamentul, considerând că cele două nominalizări de premier, care nu au trecut, îi oferă această posibilitate.

George Simion a anunțat că mai mulți parlamentari vor semna pentru demiterea lui Iohannis, dar se va baza și pe poporul român. „Vom apela la sutele de mii de români, care ne contactează, ne scriu pe internet, vin la birourile parlamentare. Ne roagă să îl dăm jos pe Iohannis. Pentru că o vorbă românească spune că „Peștele se împute de la cap”, a precizat George Simion.

Liderul AUR a dat asigurări că partidul pe care îl conduce a început să strângă semnături în fiecare localitate din țară. Mai mult, el a spus că până și românii din diaspora îl susțin în demersul său.

„În ciuda faptului că președintele controlează o parte a sistemului, vom merge până la capăt. Sperăm că celelelate partide parlamentare nu se vor lăsa intimidate și vor achiesa la acest demers pentru ca postul de la Palatul Cotroceni să devină cât mai repede vacant”, a mai spus Simion.  

 Dan Vîlceanu, mărinimos cu Cioloș: PNL se va abține mâine de la vot ca să-l scutească de rușine

Articolul precedentVânzările vaccinului anti-COVID Pfizer au adus companiei aproape 65 de miliarde de dolari
Articolul următorPSD va merge la Cotroceni cu propunere de premier
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.