Dan Vîlceanu, mărinimos cu Cioloș: PNL se va abține mâine de la vot ca să-l scutească de rușine

„Deci, nu vrem să facem ce au făcut colegii de la USR, să ne ridicăm din bancă şi să votăm împotriva colegilor cu care am guvernat”

Dan Vîlceanu, secretarul general al PNL (Facebook)

Cum liderul USR, Dacian Cioloș, ar trebui să treacă mâine prin procedura de vot în Parlament, pentru a deveni noul premier al Guvernului (sau nu), liberalul Dan Vîlceanu a declarat că are de gând să îi acorde acestuia o mână de ajutor și să-l scutească de o mare rușine, aceea de a fi respins de 300 de parlamentari.

Dan Vîlceanu: „Am decis în seara aceasta într-o şedinţă de Birou Executiv că noi nu vom vota la plen”

Dan Vîlceanu a ținut să adauge că opţiunea valabilă liberalilor, mâine, este prezent, nu votez, iar la comisii se vor abţine. „Deci, nu vrem să facem ce au făcut colegii de la USR, să ne ridicăm din bancă şi să votăm împotriva colegilor cu care am guvernat şi cu care sperăm ca în viitor să mai putem guverna”, a mai spus Dan Vîlceanu, pentru Digi24.

Citește și: Alexandru Rafila, despre Ioana Mihăilă: „O suspectez de o lipsă totală de experienţă”

„Noi ne bazăm pe o susţinere pe care o avem şi acum din partea UDMR şi a minorităţilor şi împreună vom strânge 180 de voturi. Ne mai trebuie 54 de voturi şi putem avea un Guvern. (…) Vom negocia în Parlamentul României cu parlamentari”, a spus secretarul general al PNL”, a completat acesta.

Ceea ce îi scapă, însă lui Dan Vîlceanu este că simpla menționare a acestui lucru îl pune pe Dacia Cioloș într-o situație fără precedent. Acest gest nu numai că nu îi știrbește rușinea liderului USR, ci tinde să devină „lupul îmbrăcat în oaie”. Totul sub masca bunelor intenții.

Articolul precedentAlexandru Rafila, despre Ioana Mihăilă: „O suspectez de o lipsă totală de experienţă”
Articolul următorCîțu și-a dat seama că îi lipsește un fidel al PNL la Departamentul pentru Relații Interetnice
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.