Foto: Ro Vaccinare

În 2021, compania Pfizer estimează ca vânzările vaccinului împotriva noului coronavirus să jungă la 36 de miliarde de dolari. De asemenea, pentru anul viitor, se anticipează o sumă de aproape 30 de miliarde de dolari, relatează g4media. Altfel spus, estimările analiștilor din ultimii doi ani au fost depășite categoric.

Reprezentanții companiei Pfizer/BioNTech au anunțat că urmează să semneze acorduri cu alte țări, în vederea vânzării vaccinului pentru anul viitor. Mai mult, pentru anul 2022, compania și-a propus să producă 4 miliarde de doze de vaccin, dintre care 1,7 miliarde de doze să fie vândute.

Albert Bourla, directorul general Pfizer, a precizat că țările slab dezvoltate rămân în urmă când vine vorba de vaccinare. ”Ţările cu venituri mari au tendinţa de a fi mult mai proactive şi îşi plasează comenzile. Vreau să mă asigur că declaraţia este publică… ei trebuie să facă comenzi, punct”, a spus Bourla într-un interviu, relatează sursa citată.

Pfizer și-a luat angajamentul de a produce 4 miliarde de noi doze de vaccin. Încasări de miliarde de dolari

Cu toate acestea, reprezentanții companiei au precizat că anul viitor vor încerca să trimită cel puțin 1 miliard  de doze țărilor cu venituri mici și medii. Veniturile încasate sunt împărțite cu compania BioNTech.

În 2020, vaccinul produs de Pfizer/BioNTech a fost primul autorizat în SUA. Totodată, în momentul de față compania așteaptă autoritățile de reglementare pentru a-i da undă verde în ceea ce privește vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Compania a avut încasări în ultimii doi ani de peste 65 de miliarde de dolari

Potrivit datelor Refinitiv, Wall Street a estimat în medie vânzări de vaccinuri împotriva COVID-19 de 35,44 miliarde de dolari în acest an şi 22,15 miliarde de dolari pentru 2022.

De asemenea, mai mulți analiști susțin că Pfizer/BioNTech va câștiga miliarde de dolari de pe urma producerii de rapeluri în următorii ani.

Mikael Dolsten, directorul științific al Pfizer, a anunțat că Pfizer plănuiește să producă o a patra doză de vaccin, care ar putea genera tipul de date care să susțină vaccinarea anuală.

Cât de eficientă este cea de-a treia doză de vaccin împotriva COVID-19

Articolul precedentRaluca Turcan, despre indexarea pensiilor: „Facem simulări între 6 şi 12%”
Articolul următorDan Vîlceanu: „Deputatul PNL Dumitru Flucuș va fi exclus din partid”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.