sursă foto: dw.com

Conform unei analize a Centrului pentru Controlul și Prevenția Bolilor (CDC) din SUA, a treia doză de la Pfizer are o eficiență de 95,6% împotriva COVID-19. Mai mult, persoanele care optează pentru doza booster vor avea imunitatea la cote înalte față de o viitoare infecție cu COVID-19. De asemenea, booster-ul de la Moderna crește de 17 ori numărul de anticorpi împotriva variantei Delta.

Studiul clinic Pfizer a fost realizat în rândul a 10 mii de persoane cu vârste peste 16 ani. Vârsta medie a participanţilor la studiu a fost de aproximativ 53 de ani.

Doza booster de la Moderna va fi făcută și în România

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a precizat că în țara noastră, doza 3 de la Moderna se va face cu o cantitate înjumătățită de ser. Altfel spus, medicul a precizat că răspunsul imun este la fel ca la doza întreagă, dar că frecvența și intensitatea reacțiilor adverse sunt mai reduse. De asemenea, reprezentanții CDC au informat că administrarea unui booster la jumătate de doză crește de 13 ori numărul anticorpilor față de varianta originală de coronavirus. Totodată, față de cazul tulpinei Delta, anticorpii ajung să fie de 17 ori mai mare.

Mai mult, în raportul CDC se mai arată că serul produs de Moderna are o eficiență de 93,2% împotriva infecțiilor și de aproape 100% împotriva formelor grave de COVID-19. Conform Politico, vaccinul Moderna este cel mai eficient în prevenirea unei forme grave de COVID-19.

Reamintim că în țara noastră s-a început imunizarea cu doza 3 din 28 septembrie. Cei care vreau să se imunizeze cu doza booster trebuie să aibă mai mult de șase luni de la vaccinarea anti-COVID, schema completă.

Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite au aprobat recomandarea pentru aprobarea vaccinului anti-coronavirus Pfizer/BioNTech la copii cu vârste între 5 și 11 ani. Altfel spus, după aprobare urmează ca vaccinul să fie administrat celor aproape 30 de milioane de copii din SUA, în câteva săptămâni. Încă din septembrie, reprezentanții Pfizer/BioNTech au susținut că vaccinul este sigur și eficient pentru copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Valeriu Gheorghiță: „Populația noastră nu e o populație care în mod normal se vaccinează”

Articolul precedentAna Loredana Predescu susține testarea gratuită și critică dur discrimările față de nevaccinați
Articolul următorLiderii G20 au aprobat taxarea multinaţionalelor cu minimum 15 la sută
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.