Ana Loredana Predescu / foto: Facebook

Ana Loredana Predescu, membru al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), e de părere că măsurile impuse de către Raed Arafat și Florin Cîțu față de nevaccinați încalcă reglementările europene.

Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, deputata de Brașov l-a citat pe comisarul european pentru Justiție, Didier Reynders. Demnitarul a atenționat statele UE să nu utilizeze certificatul verde pentru discriminarea nevaccinaților. „Arafat, Câțu, iată ,, ca afară’’ ! Acum nu mai tropăiți doar pe Constituția României ci si pe regulamentele europene!!!”, a postat Ana Loredana Predescu.

Totodată, într-o postare oficială pe Facebook, Ana Loredana Predescu a susținut că nu s-a expus situației de a prezenta certificatul verde, ca formă de respect față de cetățenii discriminați.

„Deși  am certificat verde, în semn de respect față de propria persoană în primul rând, din solidaritate față de cetățenii discriminați și umiliți, dar și  față de lege, nu m-am expus niciunei situații în care trebuia să prezint acest document! Se poate trăi și fără mers la restaurant sau la Mall”, a scris Predescu în urmă cu câteva zile.

Testare gratuită pentru COVID-19

Didier Reynders a precizat, cu câteva zile în urmă, că vaccinarea nu reprezintă o condiție esențială pentru exercitarea dreptului la liberă circulație. Mai mult, la nivelul Uniunii Europene s-a creat un cadru legislativ pentru eliberarea, verificarea și acceptarea nu doar a certificatelor COVID-19, ci și a celor de testare și vindecare. Cu toate acestea, comisarul european a mai susținut că statele-membre pot utiliza certificatul digital COVID al UE în scopuri interne,. Pentru aceasta, trebuie să furnizeze un temei juridic în legislația națională care trebuie să respecte, printre altele, cerințele de protecție a datelor.

Uniunea Europeană a pus la dispoziție 100 de milioane de euro pentru a oferi cetățenilor teste anti-COVID-19 pentru pentru eliberarea unui certificat digital COVID UE.

Daniel Ionaşcu, preşedintele executiv al PPU-SL a demarat o petiţie online pentru testare gratuită COVID-19 în România. Membru membru al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), Ana Loredana Predescu a distribuit pe pagina sa de Facebook petiția, prin care se cere 2 teste gratuite pe săptămână pentru fiecare cetățean român. Din spusele președintelui PPU-SL, statul român a primit din partea Uniunii Europene aproape 5 milioane de euro pentru testarea gratuită a cetățenilor români.

Ionașcu a precizat că atât guvernul cât și președintele nu au avut nicio reacție la cererea adresată. „Umaniștii au declanșat începând de azi strângerea de semnături pentru a realiza o inițiativă legislativă care să susțină testarea. Umaniștii cer ca fiecare român să beneficieze săptămânal și în mod liber de două testări”, a mai spus Daniel Ionașcu, relatează Antena3.

Ana Loredana Predescu: „Până în prezent autoritățile nu au comunicat cauzele incendiilor din spitalele din România”

Articolul precedentNicolae Ciucă, după depunerea programului de guvernare: ,,Sunt încrezător că putem să continuăm ce s-a realizat”
Articolul următorCât de eficientă este cea de-a treia doză de vaccin împotriva COVID-19
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.