Ana Loredana Predescu a adresat o interpelare lui Lucian Bode, ministru al Afacerilor Interne, pentru a cere explicații cu privire la securitatea la incendiu în spitalele din țară. Deputata PPU-SL a precizat că autoritățile nu au comunicat cauzele acestor incendii ce s-au soldat cu pierderea a 42 de vieți omenești. Mai mult decât atât, Predescu susține că nu s-au dat garanții că astfel de evenimente tragice nu se vor mai repeta.

Totodată, deputata Predescu, în Plenul Parlamentului, i-a cerut ministrului Afacerilor Interne, conform legii nr. 307/2006, să-i răspundă, în scris, la câteva întrebări.

 „Dacă pentru clădirile la care funcționau la data producerii incendiilor secțiilor ATI Covid de la spitalul Județean Piatra Neamț, institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” și Spitalu de Boli infecțioase din Constanța au fost emise autorizații de securitate la incendiu sau avize.

În ce condiții și în baza căror documente sau constatări au fost emise documentele de autorizare pentru clădirile în care funcționau secțiile ATI din spitalele menționate mai sus. Dacă spațiile în care funcționau secțiile ATI erau dotate cu instalații de monitorizare a concentrației de oxigen în aerul ambiental, instalații de ventilare, instalații de dedectare a incendiilor”, a precizat Ana Loredana Predescu în Plenul Parlamentului.

În spitalele din România s-au produs 14 incendii, care au provocat decesele a 42 de pacienți

În aceeași ordine de idei, deputata PPU-SL a amintit că imediat după tragedia de la Piatra Neamț, Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență au efectuat controale în toate spitalele din România, dar nu au precizat care au fost principalele deficiențe constatate și dacă au fost rezolvate. De asemenea, ea a mai precizat că Raed Arafat împreună cu Dacian Cioloș au redus personalul care trebuia să verifice senzorii și instalațiile din secțiile de ATI de la 20 de persoane la maxim 5-6.

„Ce măsuri au fost adoptate la nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru rezolvarea deficienților constate la aceste acțiuni de control și care nu au fost rezolvate în cadrul termenului de conformare stabilit de echipa care a efectuat controlul”, a conchis Predescu.  

În perioada 14 noiembrie 2020 și până în 1 octombrie 2021 au avut loc 14 incendii în spitalele din România în urma cărora 42 de români și-au pierdut viața.

Ana Loredana Predescu: „Aceasta era problema românilor!!! Siguranța comunității LGBT!”

Articolul precedentUPDATE. Presiune imensă în rândul angajaților. Deși vaccinarea NU este obligatorie, oamenii sunt amenințați cu desfacerea contractului de muncă
Articolul următorCioloș: „Partidul care își asumă guvernarea în următoarele luni oricum face un sacrificiu, pentru că va fi o perioadă foarte grea”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.