Valeriu Gheorghiță (captură video)

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, se arată îngrijorat de numărul în scădere al persoanelor vaccinate din ultimele zile. Mai mult, medicul e de părere că România nu va putea ajunge la o rată de vaccinare de 70% până la sfârșitul anului dacă legea privind introducerea certificatului verde pentru unele categorii profesionale pică la votul Parlamentului.

Medicul a precizat că în ultimele 24 de ore s-au vaccinat doar 82 de mii de persoane. O scădere mare față de 111 mii cât a fost zilele anterioare. Mai mult, Gheorghiță a reamintit că e nevoie de cel puțin 80 de mii de persoane zilnic să se vaccineze pentru a atinge rata de vaccinare de 70 % până la sfârșitul lunii decembrie.

Valeriu Gheorghiță: „Va fi greu să atingem această rată de acoperire în următoarele luni”

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid a mai susținut că până la sfârșitul anului trebuie să se mai imunizeze aproape 5 milioane de persoane cu o doză pentru a ajunge la 12 milioane de persoane vaccinate. „Sigur, cu cel puțin o doză, dar e important pentru că o persoană care a primit o doză își va compltea schema de vaccinare și impactul valului 5 ar fi mult redus la nivel populațional”, a explicat el, relatează Digi24.

Gheorghiță e de acord cu introducerea certificatului verde pentru mai multe categorii profesionale și a dat exemplu țările din vest. Cu toate acestea, medicul a amintit că pentru țările din Occident vaccinarea e un lucru firesc, pe când la noi, România are o populație „care în mod normal nu se vaccinează”. Medicul a precizat că prin implementarea certificatului digital se vor putea ține deschise mai multe activități, iar riscurile ar fi minime din punct de vedere epidemiologic.

Medicul a făcut apel la populație să se vaccineze deoarece repreintă singura soluție de a stopa pandemia. Mai mult, el e de părere că multe persoane din afara granițelor țării nu-și explică de ce românii nu se vaccinează. Asta în contextul în care sunt disponibile patru tipuri de vaccin și poți merge doar cu buletinul la centrele de imunizare. Gheorghiță a amintit că în fiecare weekend se vor organiza maratoane de vaccinare ce vor fi deschise până la miezul nopții.

Valeriu Gheorghiță: „CNCAV nu a avut fonduri pentru campania de comunicare și de informare”

Articolul precedentUn român a făcut accident cu o mașină din coloana oficială a lui Joe Biden
Articolul următorFestivalul Electric Castle se va organiza și la Brașov
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.