Presedintele Comitetului National de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghita, sursa foto: Mediafax

România se află printre ultimele țări din Uniunea Europeană privind vaccinarea împotriva COVID-19. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță susține că „ s-a piedut lupta de combatere a dezinformării”.

Medicul a mai precizat că actuala companie de informare a început bine, dar lucrurile s-au schimbat pe parcurs la nivelul societății. El a mai precizat că, în momentul de față, e foarte greu să fie corectate aceste „probleme sistematice”.

„Cred că unde am pierdut lupta este la combaterea dezinformării”, a explicat Valeriu Gheorghiță, relatează Antena3.

CNCAV nu a primit fondurile necesare pentru campania de informare privind vaccinarea anti-COVID

Gheorghiță a explicat, de asemenea, că s-au făcut numeroase conferințe și a răspuns tuturor întrebărilor jurnaliștilor privind campania de vaccinare. Mai mult, el a urmărit o prezență constantă în spațiul public pentru ca oamenii să înțeleagă importanța vaccinării. Cu toate acestea, medicul susține că nu au existat fonduri necesare pentru campania de comunicare și informare corectă.

„Obiectivul campaniei de vaccinare și de informare a fost promovarea încrederii populației în știință și în sistemul medical. Rolul central îl are corpul medical în definiția lui cea mai largă”, a mai precizat Valeriu Gheorghiță la B1 TV.

Țara noastră se află în scenariul Italiei de la debutul pandemiei

Totodată, Valeriu Gheorghiță susține că țara noastră se confruntă cu aceleași probeleme cu care regiunea Lombardia din Italia s-a confruntat acum un an. El a precizat că spitalele sunt pline, iar posibilitatea internării la spital a persoanelor cu diferite urgențe este aproape imposibilă.

Cu toate acestea, coordonatorul campaniei de vaccinare a îndemnat populația să aibă încredere în corpul medical. Totodată, medicul înțelege lipsa de încredere în autorități, dar acum e momentul ca românii să susțină lupta pe care medicii o fac în spitale.

„Este imposibil de câștigat această luptă doar în spital”, a conchis medicul Valeriu Gheorghiță.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 10.400 de cazuri noi de infectare cu COVID-19.

În secțiile de terapie intensivă sunt internați 1.603 bolnavi, cifra fiind una record de la debutul pandemiei. De asemenea, peste 30 de copii sunt internați la ATI.

Valeriu Gheorghiță avertizează că România se află într-o situație mai gravă decât cea din regiunea Lombardia, de anul trecut

Articolul precedentCîmpeanu și condițiile în care se pot impune certificatele verzi în universități
Articolul următorUn liberal acuză: primarul Craiovei nu a făcut niciun pat la ATI
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.