Foto: ZF.ro

Război în declarații la Craiova, unde fostul parlamentar Lia Olguța Vasilescu, în prezent primar aici, este arătată cu degetul pe motiv că nu s-a preocupat din timp pentru a mări capacitatea secțiilor ATI în cele trei spitale pe care municipalitatea le are în subordine.

Acuzația a fost făcute live ieri, în cadrul unei conferințe de presă susținute de liberalii locali, cu subiect și predicat plecând de la vicepreşedintele PNL Craiova, dr. Teodor Sas, care este și consilier local. Acuzațiile nu au contenit, iar Lia Olguța Vasilescu a răspuns unora dintre ele, pe Facebook.

Din ce a punctat consilierul liberal, primarul Craiovei nu a luat măsuri la timp, însă se „văicărește” că nu este ajutată de guvern. Aceasta în condițiile în care, lasă să se înțeleagă consilierul, anumite aspecte țineau strict de municipalitate. De menționat că Teodor Sas a fost anul trecut, pentru o lună, manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova. Ulterior, acesta a fost înlocuit de un coleg liberal, Laurențiu Ivanovici – consilier județean și fost șef Serviciu Managementul Calității Serviciilor Medicale în cadrul unității spitalicești.

Peste doi ani se încheie exerciţiul financiar 2014-2021 şi Craiova este la sub 20% absorbţie de fonduri europene. În scurt timp începe exerciţiul financiar 2021-2027 şi Craiova nu are o strategie de dezvoltare, iar doamna primar doar se văicăreşte.

Mai mult decât atât, aţi văzut vreun pat ATI făcut în pandemie, în ultimul an, în cele trei spitale aflate în subordinea primăriei Craiova?! Zero! Doamna primar doar se plânge şi acuză guvernul că nu ia măsuri. Dar administraţia locală a luat vreo măsură să facă vreun pat ATI în ultimul an?! Nicio măsură!

Mulţi bani din bugetul Craiovei sunt cheltuiţi inoportun! Cu tupeu, obrăznicie şi minciună nu poţi să administrezi un oraş”, a declarat Teodor Sas, citat de Agerpres.

Olguța Vasilescu a dat replica la scurt timp, nu într-o conferință de presă, ci în scris. Cu toate acestea, momentan nu a explicat care este situația paturilor de la ATI și cum s-au preocupat managerii spitalelor din subordinea primăriei pentru a face față valului 4 al pandemiei de coronavirus.

Primarul Craiovei a subliniat însă că Sas este „un individ care a repetat aceleași prostii pe care le tot place să le audă când le spun ei între ei”, cu referire la absorția de fonduri europene, și a punctat asupra cheltuielilor pe care le are primăria.

Pentru cine nu știe, cheltuielile de funcționare înseamnă plata iluminatului stradal, a curățeniei, a întreținerii parcurilor, cimitirelor etc. (…) Să îmi explice și mie cum aș putea scădea, de exemplu, factura de la iluminatul stradal când, într-o lună de zile, MW/ oră a crescut de la 341 lei la 1.397 lei, iar factura lunară ajunge de la 600.000 lei pe lună, la 2.400.000 lei pe lună.

Cam cât de competent trebuie să fie primarul ca să suplinească prostia unui guvern care a scăpat din mână toate prețurile? În rest, aceleași lamentări și frustrări că orașul arată bine: s-au investit prea mulți bani în panseluțe (deși noi nu plantăm panseluțe), în palmieri (deși palmierii sunt de zece ani în serele noastre), în totemuri (deși elevii de la Liceul de Artă le-au pictat gratis) sau în pietrișul colorat (deși acesta e mult mai ieftin ca gazonul)”, a punctat Lia Olguța Vasilescu.

Articolul precedentValeriu Gheorghiță: „CNCAV nu a avut fonduri pentru campania de comunicare și de informare”
Articolul următorLudovic Orban: „Să se înțeleagă un lucru. Florin Cîțu nu poate fi prim-ministru!”