Ludovic Orban e de părere că e necesară refacerea majorității de centru-dreapta, conform românilor ce au votat la alegerile parlamentare din 6 decembrie de anul trecut. De asemenea, Florin Cîțu trebuie exclus ca o viitoare propunere de premier, el reprezentând „o frână” în momentul actual.

Totodată, fostul lider PNL a mai susținut că o posiblă alianță cu PSD ar fi „extrem de nocivă pentru România”. El e sigur că o altă propunere nu e posibilă, iar social democrații nu o să facă nicio înțelegere cu liberalii în vederea susținerii lui Cîțu pentru funcția de prim-ministru.

„Am trăit experiența USL, și o nouă experiență de acest gen e extrem de nocivă pentru România”, a declarat Ludovic Orban, duminică seară, la Realitatea PLUS, relatează Antena3.

Orban, mesaj către membrii PNL ce-și doresc o alianță cu PSD

Orban a comentat și ultimele decizii luate de conducerea PNL privind candidatul pentru funcția de prim-ministru. El a precizat că „e de noaptea minții” stabilirea lui Cîțu ca și candidat la prim-ministru, după care schimbarea deciziei și propunerea lui doar dacă se formează o majoritate parlamentară.

Fostul lider al Partidului Național Liberal a mai precizat că nu ar fi prima dată când se întâmplă asta în interiorul partidului. Mai mult, Orban a mai adăugat că o posibilă înțelegere cu social deomcrații ar anula toate proiectele și reformele de guvernare.

„În momentu în care conducerea PNL face o înțelegere cu PSD înseamnă că renunță la toate obiectivele din programul de guvernare”, a mai precizat Orban, relatează sursa citată. Cu toate acestea, demnitarul a vorbit și despre membrii PNL ce-și doresc o colaborare cu PSD. El susține că „se îmbată cu apă rece”, iar social democrații nu vor vota un guvern condus de Cîțu după ce l-au dat jos printr-o moțiune de cenzură.

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a precizat, duminică seară, la Antena 3, că europarlamentarul Rareș Bogdan ar putea fi propus ca prim-ministru. Daniel Fenechiu a mai susținut că prim-vicepreședintele PNL ar reprezenta o variantă în cazul în care liberalii nu vor obține o majoritate pentru susținerea lui Florin Cîțu.

Rareș Bogdan, o posibilă propunere de premier din partea PNL

Articolul precedentUn liberal acuză: primarul Craiovei nu a făcut niciun pat la ATI
Articolul următorCîțu, chemat la „Ora prim-ministrului”, în Camera Deputaților
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.