Rareș Bogdan (Sursa: Facebook)

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a anunțat o variantă surpinzătoare de propunere de prim-ministru, în persoana europarlamentarului Rareș Bogdan. Potrivit declarațiilor lui Fenechiu, făcute duminică seară, la Antena 3, Rareș Bogdan poate fi varianta „câștigătoare” în cazul în care liberalii nu obțin o majoritate pentru susținea lui Cîțu.

„Nimeni nu poate să conteste plusul de imagine pe care l-a adus Rareș Bogdan Partidului Național Liberal. Nimeni nu poate să conteste capacitatea extraordinară de compromis a lui Rareș Bogdan. Este un om care ascultă de specialiști, care, spre deosebire de mulți oameni politici, nu le știe pe toate. Niciodată nu l-am văzut pe Rareș Bogdan în discuțiile de specialitate venind să ne explice nouă cât de multe știe el pe o zonă. Din punctul ăsta de vedere, cred că Rareș este o posibilitate. Zilele astea se va concretiza. Eu cred că o să-l vedeți pe Rareș prim-ministru al României și cred că va fi și un prim-ministru bun”,  a declarat Fenechiu, la Antena 3. Acesta a explicat că nu merge însă pe varianta că Rareș Bogdan va fi atât de repede pemier, „chiar la această desemnare”, dând de înțeles că dacă în urma consultărilor nu sunt șanse pentru Cîțu, să fie „scos din mânecă” europarlamentarul.

Raluca Prună vede un „guvern politic de largă coaliție” ca soluția pentru ieșirea din criza politică

Zi importantă în pentru ieșirea din criză

De altfel, vineri, Biroul Executiv a PNL a transmis că „în eventualitatea în care se conturează o majoritate parlamentară”, nominalizarea PNL, pentru funcția de premier, va fi Florin Cîțu. În același timp, „Biroul Executiv Național al PNL consideră că, pentru deblocarea crizei politice, este cea mai bună decizie ca PNL să nu avanseze la consultările de luni o propunere de premier.”

Astăzi, de la ora 12.00, sunt programate, la Palatul Cotroceni, consultările privind desemnarea unui nou premier. Iar primul partid care își va prezenta opțiunea de premier este PNL, din delegația liberalăurmează să facă parte președintele partidului, Florin Cîțu, și prim-vicepresedinții: Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode și Iulian Dumitrescu.

Imediat după aceștia vor urma cei de la PSD (ora 13.00), cu o delegație formată din președintele  Marcel Ciolacu, prim vicepreședintele Paul Stănescu și trei aleși locali, ca mai apoi la consultări să intre USR PLUS (14.00), AUR (16.00), UDMR (16.30) și Minoritățile naționale reprezentate în Parlament (17.00).

Jocul politic continuă. PNL îl va propune pe Cîțu premier doar dacă se conturează o majoritate

Articolul precedentDan Vîlceanu vrea plafonarea contribuțiilor la sănătate, dar și eliminarea scutirii de impozit pe venit a celor din IT și construcții
Articolul următorProtest în centrul Chișinăului, în susținerea procurorului general, Alexandr Stoianoglo