Foto: Digi 24
Foto: Digi 24

Deputatul liberal Daniel Fenechiu a precizat că PNL a luat o „decizie de maturitate” când au hotărât să-l propună pe Cîțu pentru funcția de premier doar dacă se va contura o majoritate parlamentară. În caz contrar, PNL nu se va prezenta cu o propunere de premier la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni. De asemenea, el a mai precizat că nu există un al doilea nume, singura variantă fiind Florin Cîțu.

Mai mult, deputatul liberal susține că Iohannis va trebui să găsească o soluție „pentru că România nu poate rămâne neguvernată”, relatează Antena3. Fenechiu a sugerat ca PSD și AUR să vină cu soluții și să propună un candidat comun.

Partidul Național Liberal nu renunță la Florin Cîțu

Președintele României a anunțat că luni, de la ora 12.00, vor începe consultările cu partidele parlamentare. PNL va merge la consultările convocate cu o delegație formată din Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode și Iulian Dumitrescu. Consultările vor avea loc după următorul program:

Ora 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL);

Ora 13:00 –Partidul Social Democrat (PSD);

Ora 14:00 – Uniunea Salvați România (USR);

Ora 16:00 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);

Ora 16:30 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);

Ora 17:00 – Minorități naționale reprezentate în Parlament.

Decizia de-al susține, în continuare, pe Florin Cîțu pentru funcția de prim-ministru a fost aspru criticată de fostul președinte PNL, Ludovic Orban. El a precizat că șansele de a se forma o majoritate parlamentară sunt reduse. Mai mult, fostul lider PNL a precizat că desemnarea lui Cîțu pentru funcția de premier ar reprezenta o încălcare a Constituției.

Conducerea USR PLUS e de acord cu refacerea coaliției, atâta timp cât Florin Cîțu nu va mai fi prim-ministru. Kelemen Hunor, președintele UDMR, a dat de înțeles că își dorește să rămână la guvernare și să rezolve această criză cât mai curând posibil. PSD, partidul care a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, își dorește alegeri anticipate.

Președintele României învinovățește partidul lui Dacian Cioloș pentru această criză politică. Șeful statului i-a acuzat că au abandonat guvernarea și s-au aliat cu PSD și AUR pentru a da jos propriul guvern.

Ludovic Orban: „E o inepție politică să vii să-l propui pe Florin Cîțu pentru funcția de premier”

Articolul precedentMită de 10.000 de lei pentru a „șterge” alcoolemia
Articolul următorPartidele politice au încasat 38,7 milioane lei de la stat în octombrie
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.