Un agent de poliție din județul Prahova a refuzat o mită de la un șofer prins băut la volanul unei mașini neînmatriculate, în schimb ajutându-și colegii de la Direcția Generală Anticorupție să îl prindă pe acesta în fapt.

Urmarea a fost că luna aceasta, șoferul, un bărbat de 41 de ani din Prahova, a fost trimis în judecată pentru dare de mită, pentru această tentativă nereușită de a-și rezolva dosarul penal.

S-a întâmplat în ultima zi a anului trecut, când bărbatul, aflat la volan, a fost tras pe dreapta, pentru verificări. Agentul de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Prahova – Postul de Poliție Iordăcheanu, avea să constate că șoferul pe care îl oprise își conducea autoturismul proprietate personală, însă mașina nu era înmatriculată. Și, mai departe, s-a trecut la testarea șoferului, rezultând că acesta avea o alcoolemie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Potrivit procedurii, inculpatul a fost invitat la spital pentru recoltarea probelor biologice, aici având loc și „oferta”. Inițial, inculpat a oferit 1.000 de lei pentru a rezolva „amiabil”, iar mai apoi a plusat. În ciuda sumei oferite, singurul lucru obținut a fost noul dosar penal.

În timp ce se afla în incinta unității spitalicești pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, inculpatul a promis remiterea sumei de 1.000 de lei către agentul de poliție, în legătură cu neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, respectiv omisiunea întocmirii documentelor de constatare a infracțiunilor la regimul rutier, conform prevederilor legale.

În urma refuzului agentului de poliție de a accepta suma de bani, inculpatul a revenit cu o nouă propunere, respectiv remiterea sumei de 10.000 de lei în același scop. Imediat, polițistul a denunțat fapta iar cercetările pentru întocmirea probatoriului au fost efectuate de polițiștii anticorupție ai DGA, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova”, au transmis reprezentanții DGA.

Articolul precedentPoșta Română va citi contoarele clienților casnici ai E-Distribuție Muntenia
Articolul următorJocul politic continuă. PNL îl va propune pe Cîțu premier doar dacă se conturează o majoritate