foto-posta-romana.ro

Compania Națională Poșta Română (CNPR) a câștigat licitația organizată de E-Distribuție Muntenia S.A. pentru citirea contoarelor clienților casnici și micilor consumatori ai furnizorului de energie electrică, au transmis reprezentații Poștei.

Potrivit acestora, acordurile-cadru semnate între Poșta Română și E-Distribuție Muntenia S.A. prevăd asigurarea serviciului de citire pentru contoarele consumatorilor casnici și micilor consumatori din regiunile: Muntenia – pentru București și județele Ilfov și Giurgiu, Banat – pentru județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș, dar și Dobrogea – pentru județele Călărași, Constanța, Ialomița și Tulcea.

Valoarea celor trei acorduri-cadru (Muntenia, Banat și Dobrogea) este de 21.855.000 de lei, fără TVA, , contractul fiind valabil pentru o perioadă de 24 de luni.

„Sunt bucuros să anunț, astăzi, că, prin câștigarea unui contract de o asemenea anvergură, Poșta Română își confirmă, încă o dată, rolul de actor important în societatea românească, atunci când vine vorba de sprijinirea domeniilor esențiale, cum este și cel al distribuției de energie către populație. Faptul că angajații Poștei Române vor citi contoarele de energie electrică din fiecare gospodărie, în următorii doi ani, vine ca un lucru firesc, dacă ne gândim la posibilitățile de acoperire teritorială pe care o deținem prin rețeaua factorilor poștali, adevăratul capital al companiei noastre”, a declarat Valentin Ștefan, Directorul General al CNPR, potrivit comunicatului de presă.

„Externalizarea” serviciului de citire a contoarelor de energie electrică vine în contextul în care ANRE a pus în dezbatere două proiecte ce vin în sprijinul consumatorilor de energie electrică și gaz. Concret, furnizorii de electricitate și gaze naturale vor fi obligați să citească la timp contoarele abonaților, astfel încât să fie eliminate estimările de consum, care în ultima vreme au dus la facturi halucinante la regularizare.

Astfel, intervalul de citire a indexului în vederea emiterii facturii pe baza consumului de energie electrică efectiv realizat, poate fi mai mare de o lună, dat nu trebuie să depășească 6 luni.

Mai mult, în contextul în care de la 1 noiembrie va intra în vigoare OUG cu privire la compensarea facturilor la energie electrică, citirea lunară este cu atât mai necesară, având în vedere că această compensare se face la consum (maximum 200 kWh/lună), nu la veniturile consumatorului.

Totodată, reamintim faptul că abonații companiilor de energie au posibilitatea de autotransmitere a indexului pe mai multe canale de comunicare: online, aplicație sau telefon.

ANRE vine în sprijinul consumatorilor de energie electrică și gaze

Articolul precedentRaed Arafat: „Trebuie luate măsuri rapid”
Articolul următorMită de 10.000 de lei pentru a „șterge” alcoolemia