Ludovic Orban, captură video

Ludovic Orban se revoltă împotriva deciziei colegilor din partid și e de părere că nu există nici o șansă de a forma o majoritate parlamentară. De asemenea, fostul președinte PNL le-a readus aminte că pentru a învesti un Guvern e nevoie de o majoritate de 234 de voturi, iar în momentul de față, PNL și UDMR ar aduna doar 163 de voturi.

„Ar trebui să citească, mai ales că e o chestiune care ține de istoria PNL”, a mai precizat Orban, relatează Antena3. Totodată, Orban e de părere că pentru echipa lui Cîțu sunt mai importante interesele proprii decât nevoile românilor.

Orban: „Iohannis a distrus PNL”

Nici președintele Iohannis nu a scăpat de atacurile lui Orban, acuzându-l că a încălcat constituția prin implicarea sa în competiția internă din PNL și că „nu mai are nici o legătură cu realitatea”. Cu alte cuvinte, acțiunile președintelui vor afecta pe termen lung interesele țării, iar românii au început să vadă acest lucru.

Orban mai susține că desemnarea lui Florin Cîțu pentru funcția de premier, după ce a fost demis printr-o moțiune de cenzură, ar reprezenta o încălcare gravă a Constituției. Întrebat dacă președintele ar trebui demis, fostul lider PNL a explicat că pentru el „fundamental e interesul României”, iar procedura de suspendare e complicată. „Procedura de suspendare este urmată de referendumul de demitere, în termen de maxim 30 de zile”, a mai declarat Orban, precizează sursa citată.

Fostul lider PNL a mai precizat că nu exclude varianta plecării din partid, dacă lucrurile nu se vor schimba. El susține că nu-și mai găsește locul printre oamenii care îl susțin pe Cîțu.

​În ședinta Biroului Executiv Național, PNL a decis ca nominalizarea pentru funcția de premier, la consultările de luni de la Cotroceni să fie prim-ministrul interimar, Florin Cîțu. Deciza luată de liberali e criticată din interiorul partidului, în special după scandalul generat de alocarea banilor către primării din Fondul de Rezervă al Guvernului. Mai multe primării din țară conduse de PSD și USR s-au trezit cu 0 lei din Fondul de Rezervă al Guvernului.

41 de parlamentari liberali cer ca Ludovic Orban să fie numit premier al României

Articolul precedentIohannis a semnat legea care „taie” beneficiile foștilor șefi de stat, dacă au colaborat cu securitatea
Articolul următorRaed Arafat: „Trebuie luate măsuri rapid”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.