Partidele politice din România au primit subvenția acordată în baza prevederilor legale în materie în valoare de 38.763.977,03 lei.

Cei mai mulți bani au mers în conturile Partidului Social Democrat (PSD), mai exact 14.924.909,60 lei. Pe locul doi se află Partidul Național Liberal (PNL) , cu 12.652.565,36 lei, iar Uniunea Salvați România (USR) a primit 6.820.730,24 lei. Mai mult, Autoritatea Electorală Permanentă a virat Alianței pentru Uniunea Românilor ( AUR) suma totală de 3.020.684,34 lei. Fostul partid condus de Traian Băsescu, Partidul Mișcarea Populară( PMP) a încasat suma de 780.883,67, iar Partidul Pro România- 564.203,82 lei.

Distribuirea banilor la partidele politice se face în baza prevederilor Legii nr.334/2006 privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale.

Un miliard de lei din Fondul de Rezervă al Guvernului a fost distribuit primăriilor din țară

Marii câștigători, după împărțirea banilor au fost primarii PNL și UDMR. Primăriile conduse de PSD au primit 25 % din suma alocată, iar cele conduse de PNL au primit de opt ori mai mult. Chiar dacă necesarul cerut de primari depășește posibilitățile financiare ale Guvernului, mai mulți primari PSD și USR acuză liberalii că i-a lăsat fără bani. Mai mult, unul dintre cele mai importante orașe din țară, Timișoara, nu a primit nici un leu la distribuirea banilor de la Guvern.

Primarul Dominic Fritz acuză PNL de „ răzbunare politică”. Joi, în Galați, aproximativ 100 de primari și aleși locali au ieșit în stradă pentru a protesta față de alocarea pe care Cîțu a făcut-o primăriilor. Fondul de Rezervă al Guvernului a împărțit 1.010.966.000 lei la 2756 de primării. Banii vor fi alocați și Consiliilor Județene.

Mulți edili susțin că vor intra în imposibiliatea de plată a iluminatului public și a asistaților sociali. De asemenea, nu vor putea fi cofinanțate proiectele finanțate din fonduri europene. Totodată, zeci de primării nu vor putea achita salariile și facturile pentru utilități.

Primăriile conduse de PNL și UDMR au primit cei mai mulți bani. De exemplu, Primăria Constanța, condusă de către un reprezentant PNL, a primit o sumă importantă. Alba Iulia, unde primarul face parte din USR, a primit 0 lei.

Florin Cîțu, criticat pentru alocarea banilor din Fondul de Rezervă, chiar și de colegii de partid

Articolul precedentJocul politic continuă. PNL îl va propune pe Cîțu premier doar dacă se conturează o majoritate
Articolul următorSocial democrații insistă cu alegerile anticipate
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.